„Am fost acuzată că am născut copii defecți și că am împovărat societatea”. Cristina Bălan, declarații în premieră despre greutățile prin care trece ca mamă a doi copii cu sindromul Down

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 31 oct 2022, 23:14

„Am fost acuzată că am născut copii defecți și că am împovărat societatea”. Cristina Bălan, declarații în premieră despre greutățile prin care trece ca mamă a doi copii cu sindromul Down

Sursa: Captură video

Cristina Bălan este mama unor gemeni cu sindromul Down, lucru ce nu este văzut cu ochi prea buni în țara noastră. Încă de când era însărcinată, aceasta a întâmpinat mai multe probleme și lucrurile nu s-au schimbat nici acum.

Cristina Bălan se pregătește să aducă pe lume al treilea copil, fiind însărcinată în 25 de săptămâni, dar, în cadrul emisiunii „În Oglindă”,  difuzată pe canalul de YouTube theXclusive, a vorbit deschis și fără nicio reținere despre gemenii cu sindromul Down.

Cristina Bălan, mama gemenilor cu sindrom Down

Cristina Bălan iubește să fie mamă, dar nu se poate bucura în totalitate de acest lucru, deoarece întâmpină mai multe dificultăți, acestea fiind cauzate de boala pe care cei doi băieți ai ei o au, și

anume, sindromul Down.

„Am fost acuzată că am născut copii defecți și că am împovărat, cumva, societatea, că nu au nevoie oamenii sau societatea nu are nevoie de așa ceva și că îmi chinui copiii.

(n.r. a durut) Sigur, asta da! Dacă e vorba de mine, orice ar fi legat de persoana mea nu mă doare atât de tare, dar, când vine vorba de copiii mei, aici este, să spunem, călcâiul lui Ahile al meu.

Este foarte dificil”
, a spus Cristina Bălan.

Citeste si: În ce relații au rămas Țociu și Palade, după ce s-a zvonit că s-au certat. Romică a făcut dezvăluiri fără precedent despre colegul său de scenă: ”Ei te vor separat”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cristina Bălan a fost îndemnată să avorteze

Deoarece creșterea unui copil cu sindromul Down este extrem de dificilă și nici viața acestuia nu este ușoară, Cristina Bălan a fost sfătuită să facă întrerupere de sarcină. Aceasta nu a vrut să audă de așa ceva, mai ales că ar fi însemnat să rămână fără ambii copii.

„(n.r. dacă face o crimă) Nu mi-a fost frică, nu e vorba de frică, este vorba de o durere pe care nu aș fi putut să o suport, un regret pe care l-aș fi avut și

pe care l-aș fi purtat toată viața mea. Nu am putut să îmi asum uciderea copiilor mei la vârsta de 24 de săptămâni de gestație, pentru că vorbeam, deja, de sarcină avansată.

(...) Era vorba de suspiciunea supra unuia dintre gemeni, nu asupra amândurora. Nu am putut să îmi asum acest gest, este unul foarte dureros și nu îl recomand absolut niciunei femei să facă acest lucru.

Oricât de greu i s-ar părea, oricât de multe voci i-ar șopti în ureche «nu este momentul », «cu ce îl crești », «ce vei face », mult mai puțin doare să îl aduci pe lume și să îți asumi rolul acesta decât cealaltă decizie, cel puțin în cazul meu.

Eu sunt un singur om, cu percepțiile mele, cu experiența mea, cu bagajul meu emoțional, educația mea și așa mai departe, dar nu cred că există vreo conștiință pe lumea asta care să fie

în regulă, oricât am încerca rațional.

Citeste si: Romică Țociu, dezvăluiri uluitoare despre prima căsătorie! Iată ce detalii neașteptate a povestit celebrul actor despre prima lui soție! „Sunt prieten cu ea și acum!”

În realitate, sufletul este cel care este lovit și, acolo, nu există metode de a camufla. Ele ies la suprafață într-un fel sau altul”, a mai completat aceasta.