„Am luat viața mai multor colegi”. Ce le-a spus atacatorul din Serbia autorităților atunci când a sunat să spună că și-a împușcat colegii

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 04 mai 2023, 19:57

Criminalul are 13 ani și este un elev premiant al clasei a VII-a

Sursa: Facebook

Kosta Kecmanovic este numele atacatorului din Serbia care a împușcat mortal mai mulți colegi. Imediat după ce a comis crimele, acesta a sunat la numărul de urgență și a spus că a ucis mai multe persoane.

Kosta Kecmanovic a luat viața unui paznic și a unor colegi, într-o școală din Serbia, folosind armele tatălui său. Mii de persoane au venit să aprindă lumânări la unitatea școlară unde a avut loc măcelul.

Ce le-a spus atacatorul din Serbia autorităților când a mărturisit crimele comise

Tragedia a avut loc ieri, 3 mai, la o școală din Belgrad. Criminalul are 13 ani și este un elev premiant al clasei a VII-a.

După ce ucis fără milă mai multe persoane, a sunat la numărul de urgență, spunând ceea ce a făcut.

„Sunt Kosta Kecmanovic și am ucis mai mulți oameni”, le-a spus acesta autorităților. Persoanele competente, care au ajuns la fața locului, au găsit, în ghiozdanul atacatorului, o armă și patru cocktail-uri Molotov. Scopul ar fi fost acela de a-și crea un zid de apărare în jurul școlii, pentru a avea timp să scape.

Citește și: Fiica antrenorului de la SCM Zalău, ucisă în masacrul din Serbia. Filmul atacului armat de la şcoala din Belgrad, soldat cu 9 morţi

Tatăl atacatorului susține că acesta avea armele închise într-un seif al cărui cod a fost aflat de fiul său. Mai mult decât atât, de o lună de zile, acesta își pregătise atacul, ba chiar trecuse pe o foaie numele elevilor pe care dorea să îi ucidă.

Pe o foaie A4, acesta trecuse „țintele care trebuie eliminate mai întâi”, fiind vorba de clasele de pe primul etaj, notate în ordinea în care erau plasate pe coridor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Sala de istorie era lângă intrarea școlii. Clasa lui a avut această materie ca prima lor lecție a zilei.

Imediat ce a ajuns, tânărul a împușcat paznicul. Apoi, s-a întors către copii”, a precizat Veselin Milic, șeful poliției din Belgrad.

Atacatorul este un elev premiant, provenit dintr-o familie bine clasată în societate

Tatăl băiatului este medic și profesor, iar mama lui are și ea o meserie bine văzută. Acesta provine dintr-o familie avută și nimic nu pare să justifice atacul acestuia.

Băiatul nu a spus care este motivul pentru care a ucis paznicul școlii și colegii. În ciuda celor nouă crime comise, acesta ar putea să scape nepedepsit, deoarece penal pot răspunde doar persoanele care au peste cel puțin 14 ani.

Părinții acestuia au fost arestați sub suspiciunea de comitere de „infracțiuni grave împotriva securității generale”. Anchetatorii continuă cercetările, pentru a afla cum a pus adolescentul mâna pe seiful cu arme, arme ce erau trecute pe numele tatălui.

Citește și: Sfârșit tragic pentru un român coborât dintr-un autocar în Ungaria. Cel puțin 40 de mașini ar fi trecut peste trupul lui

De asemenea, președintele țării vrea ca vârsta pentru răspundere penală să scadă de la 12 la 14 ani, tocmai pentru ca astfel e incidente să nu mai aibă loc și pentru ca vinovații să fie pedepsiți.