Am mai pierdut o viata! Unul dintre ranitii de la Spitalul de Arsi a murit, luni seara.

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:38

136 de raniti au ramas, acum ,in spitale. 89 dintre ei sunt in stare grava sau chiar critica.

24 de tineri au fost adusi sambata dimineata la Spitalul Bagdasar Arseni. Acum mai sunt 21. Unul dintre raniti a fost transferat la alt spital, iar doua paciente cu arsuri extrem de grave au pierdut lupta pentru viata. Eforturile supraomenesti ale medicilor nu au facut fata gravitatii ranilor. Pentru toti ceilalti exista inca speranta.

Zeci de buchete de flori si lumarari aprinse se afla pe holul Terapiei Intensive de la Spitalul Bagdasar Arseni.

Un altar au facut rudele ranitilor. Pe o hartie in forma de inima este scris „Te iubim, Mimi!”

Cadrele medicale din toate spitalele unde au ajuns cei carora focul le-a mai lasat macar o farama de viata fac eforturi disperate sa salveze. Si la Spitalul de Arsi, medicii opereaza de 3 zile fara incetare. Aici au ajuns 28 de victime. Medicii spun ca starea a 13 pacienti este in continuare critica.

La Spitalul de Arsi este internat si Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity. Are arsuri pe 45% din suprafata corporului si afectiuni ale cailor respiratorii. Andrei este in coma indusa si nu stie de prietena lui ca a fost transferata in alt spital si ea e in stare grava, intubata, cu arsuri.

La spitalul Floreasca sunt 15 dintre raniti, Toti in stare critica.

Vesti bune vin de la Spitalul Militar, unde trei dintre cei 12 pacienti care au ajuns aici cu arsuri grave au fost mutati in saloane, din sectia de Terapie Intensiva.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Au trecut 3 zile de la tragedia din clubul Colectiv.

Cine a fost acolo si a scapat din Iad nu va uita niciodata. Nici infernul, nici faptul ca a salvat cu pretul vietii. Stefan a scos pe brate 3 tinere prinse in flacari. Una dintre ele este internata in stare grava la Spitalul Bagdasar Arseni. David are 24 de ani. Vineri a fost la un pas sa-si piarda viata, in clubul Colectiv si nu pentru ca nu a reusit sa iasa la timp, ci pentru a intrat in flacari dupa prietenii lui.

In ajutorul doctorilor si asistentilor care muncesc de 3 zile fara intrerupere, au venit astazi mai multi medici francezi, impreuna cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu: „Cei din Franta au spus ca avem substante, pe care ei nu le au. Incercam sa ne luptam pentru ei! Ei se lupta pentru viata lor si noi ne luptam, tot pentru viata lor.”

Fiecare roman lupta asa cum stie si cum poate pentru viata acestor tineri.

Doliul national a devenit cea mai puternica dovada de solidaritate vazuta in tara noastra de la Revolutie incoace.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.