„Am pielea de găină”. Un copil de doar doi ani și-a dat ultima suflare, în brațele tatălui, după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc din Ploiești

Author: Andreea Buinoschi

Când personalul medical a ajuns la fața locului, minorul se afla în stop cardio-respirator

Sursa: Observatornews.ro

Un copil de doar doi ani, din Ploiești, a murit în brațele tatălui, după ce căzut de la etajul patru al unui bloc. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră, dar fără rezultat.

Un copil de doi ani, din Ploiești, a murit chiar sub ochii tatălui, după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc. În momentul în care personalul medical a ajuns la fața locului, victima se afla în stop cardio-respirator.

Un copil de doi ani din Ploiești a murit, după ce a căzut de la etajul patru

Ieri, 20 aprilie, copilul și-a pierdut viața după ce, într-un mod greu de imaginat, a căzut de la etaj.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Ambulanța Prahova pentru Agerpres, în momentul în care personalul medical a ajuns la fața locului, minorul se afla în stop cardio-respirator.

Manevrele de resuscitare au început imediat, au continuat în drum spre Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar acestea nu au dat niciun rezultat și a trebuit să die declarat decesul copilului, la spital.

Blocul de la etajul căruia a căzut copilul se află pe strada Constantin Brezeanu, iar oamenii legii continuă cercetările, pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările care au dus la producerea evenimentului nefericit.

Citește și: „Sora mea s-a comportat ca și cum nimic nu s-a întâmplat”. Mărturiile șocante ale unchiului băiețelului român, găsit fără viață în Belgia, pe fundul unui lac

„La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 16,00, poliţiştii Secţiei nr. 2 de poliţie Ploieşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că un minor de 2 ani ar fi căzut de la etajul 4 al unui imobil situat pe strada Constantin Brezeanu din municipiul Ploieşti.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, minorul în cauză fiind asistat medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Prahova", a anunțat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cum s-ar fi produs tragedia

Apelul la 112 a fost făcut chiar de către tatăl copilului, după ce fiul lui s-ar fi aplecat peste pervazul de la bucătărie. Copilul și tatăl lui se aflau în apartament și, într-o clipă, bărbatul și-a pierdut fiul din vedere.

Conform apropiaților familiei, în acel moment, băiatul ar fi așezat două scaune chiar în dreptul ferestrei, s-a urcat pe ele și ar fi alunecat peste pervaz.

 

„E (n.r o tragedie), că e un copil. La doi ani şi jumătate e un copil!”, „ă spun că acum am pielea de găină. L-am văzut, că sunt vecin, eu stau la parter. Tragedie, ce să se fi întâmplat. Nu ştiu, stătea cu bunicii, aici. Mai mult de atât ce să spun”, au mărturisit vecinii, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Descoperire șocantă în trenul unui avion! Trupul neînsuflețit al unui pasager clandestin, găsit la aterizarea în Amsterdam

În momentul în care personalul medical a ajuns la fața locului, tatăl copilului îl ținea în brațe și îi ruga să îi salveze copilul.

„S-au instituit manevrele de resuscitare, suport vital avansat, ne-am îndreptat spre spitalul Judeţean, cu manevrele în curs, dar din păcate, după o resuscitare de aproximativ o oră, copilul a fost declarat decedat”, a precizat Ruxandra Rădulescu, medic SAJ Prahova.