„ Am realizat că NU suntem bineveniți” Vladimir Putin și-a dorit ca Rusia să intre în NATO, în anul 2000. Ce răspuns a primit de la Bill Clinton

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 09 feb 2024, 09:29

Vladimir Putin, despre motivul pentru care Rusia nu a fost primită în NATO

Sursa: Profimedia

Vladimir Putin a răspuns întrebărilor puse de jurnalistul Tucker Carlson, într-un interviu acordat acestuia în exclusivitate.

Interviul recent între președintele rus Vladimir Putin și gazda Tucker Carlson a stârnit interes și dezbateri ample în rândul opiniei publice internaționale. Discuția a abordat diverse subiecte, însă punctele centrale au fost reprezentate de opinii controversate referitoare la drepturile Ungariei de a revendica teritorii de la Ucraina și relația tensionată a Rusiei cu NATO. Aceste teme au fost abordate într-un context amplu, în care Putin a oferit o perspectivă complexă asupra politicii externe a Rusiei și relațiilor sale internaționale.

Vladimir Putin despre drepturile Ungariei de a-și recăpăta teritoriile

Interacțiunea dintre Vladimir Putin și Tucker Carlson în cadrul interviului recent a furnizat o perspectivă captivantă asupra politicii externe a Rusiei, focalizându-se pe subiecte sensibile precum dreptul Ungariei de a-și revendica teritoriile de la Ucraina și relația tensionată a Rusiei cu NATO. În timpul dialogului, Putin a oferit o serie de declarații care au adăugat adâncime și claritate înțelegerii poziției sale și a politicii ruse în general.

Putin a subliniat rolul crucial al contextului istoric în înțelegerea tensiunilor actuale. Referindu-se la perioada regimului lui Stalin, el a remarcat că aceasta a fost caracterizată de schimbări de granițe și de încălcări ale drepturilor omului, subliniind complexitatea istoriei și impactul său asupra politicii contemporane.

„Perioada regimului lui Stalin a fost marcată de încălcări ale drepturilor omului și ale altor state, ceea ce complică situația teritoriilor disputate.”

, a precizat liderul Rusiei.

Citește și: Interviul lui Vladimir Putin realizat de Tucker Carlson: "Este esențial să înțelegem profunzimea legăturilor istorice și culturale dintre ucraineni și ruși…”

În legătură cu revendicările Ungariei asupra teritoriilor istorice, Putin a subliniat necesitatea de a ține cont de sensibilitățile naționale, dar și de respectarea drepturilor internaționale și a stabilității regionale. El a exprimat înțelegere pentru aspirațiile naționale, dar a subliniat că acestea nu garantează automat dreptul de revendicare teritorială.

Vladimir Putin a declarat că: „Se poate spune că ar putea revendica acele teritorii ale lor, chiar dacă nu au dreptul să facă asta. Este cel puțin înțelegător.”

Vladimir Putin a mai precizat despre Ungaria că: „Nu sunt sigur dacă ar trebui să se întoarcă la granițele lor din 1654. Dar având în vedere perioada lui Stalin, aşa-numitul regim al lui Stalin, care, aşa cum susțin mulţi, a văzut numeroase încălcări ale drepturilor omului şi ale drepturilor altor state.

Se poate spune că ar putea revendica acele teritorii ale lor, chiar dacă nu au dreptul să facă asta. Este cel puţin înțelegător.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Putin, despre motivul pentru care Rusia nu a fost primită în NATO

Putin a abordat relația tensionată a Rusiei cu NATO, evidențiind respingerea percepută a Rusiei și eforturile sale anterioare de a îmbunătăți relațiile cu Occidentul. El a subliniat importanța dialogului și cooperării, dar a menționat că aceste eforturi au fost întâmpinate cu scepticism și rezistență din partea Occidentului.

Vladimir Putin a povestit că în anul 2000, la o întâlnire pe care a avut-o la Kremlin cu fostul preşedinte Bill Clinton chiar într-o încăpere alăturată celei în care i s-a luat interviul, l-a întrebat pe preşedintele american: „Bill, crezi că dacă Rusia cere să se alăture NATO, crezi că se va putea întâmpla asta?”

„Brusc, el a spus: Ştii, asta e chiar interesant. Cred că da”, a relatat Putin. „Dar seara, când ne-am întâlnit la cină, a spus: Ştii, am vorbit cu echipa mea. Nu, nu, nu e posibil acum”, a susţinut liderul de la Kremlin, potrivit News.ro.

„Puteţi să-l întrebaţi, cred că se uită la interviu, poate confirma. N-aş fi povestit asta, dacă nu s-ar fi întâmplat”, a adăugat Putin

 "Am realizat că nu suntem bineveniți acolo. Dar să construim relații în alt mod. Să căutăm teren comun în altă parte.”

Citește și: Câți copii are Vladimir Putin? Președintele rus ar fi devenit tată din nou în 2022, la 70 de ani

Interviul lui Putin cu Carlson a oferit o perspectivă profundă și informativă asupra politicii externe a Rusiei și a tensiunilor actuale din relațiile internaționale. Acesta a evidențiat importanța dialogului deschis și a cooperării pentru a aborda provocările globale și pentru a promova pacea și stabilitatea în lume.