Am trait s-o vedem si pe asta! Din ce in ce mai multi patroni isi testeaza angajatii la detectorul cu minciuni

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:04

Testul poligraf poate fi sarcina de serviciu? Nu este nicio gluma! Satui, probabil, de furturi si barfe, tot mai multi angajatori apeleaza la detectorul de minciuni!

Cat de eficienta si de legala e aceasta metoda, aflati acum! Priviti ce se intampla in acest magazin. O angajata este surprinsa de camerele de luat vederi in vreme ce fura banii patronului fara pic de rusine. Dupa ce scotoceste intr-un sertar, scoate pe tejghea un teanc de bani. Aseaza bine bancnotele, apoi pare ca le numara, le ia si pleaca. Totul chiar sub obiectivul camerei video.

Cu doar cateva minute inainte, aceeasi vanzatoare le-a oferit unor clienti produse gratis, ca doar nu dadea de la ea.

De fapt, cumparatorii erau rudele femeii. Astfel de imagini sunt tot mai des surprinse de patronii care si-au montat camere de supraveghere. Ceilalti, ca sa nu mai iasa pe minus la inventar, s-au gandit ca cel mai bine ar fi sa-i testeze pe oameni la poligraf, ca sa afle cine a furat, cine a mintit sau a divulgat informatii confidentiale.

##VIDEO134146##

Zeci de angajati trec in fiecare luna pe la detectorul de minciuni.

Aproape ca nu e zi in care pe scaun sa nu se aseze un roman banuit de patron. Dupa cateva intrebari-fulger, specialistul poate interpreta rezultatele. Cam jumatate dintre cei care sunt supusi testului cu detectorul de minciuni il pica, spun specialistii. Informatiile ajung imediat la urechea patronului, care poate decide ce masuri sa ia.

Sunt si angajati care isi dau demisia atunci cand afla ca vor fi trimisi la testul cu detectorul de minciuni.

Nici nu mai asteapta sa ajunga in cabinetul expertului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sunt companii care au extins aceasta metoda.

Testul poligraf nu-l fac doar cei asupra carora planeaza suspiciuni, ci si cei care vor sa se angajeze. Patronii vor sa vada, de la bun inceput, daca oamenii au fost corecti la fostul loc de munca. Expertii sustin, insa, ca rezultatele testului poligraf pot fi influentate de alcool sau medicamente.

Noi am intrebat si Inspectia Muncii cat de legale sunt aceste verificari cu detectorul de minciuni, dar singurul raspuns pe care l-am primit a fost ca „ Nu s-au inregistrat reclamatii din partea angajatilor cu privire la testarea cu poligraful .”

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.