„Am văzut soldați arzând de vii. Auzi foarte multă moarte în jur”. Mărturiile cutremurătoare ale unui soldat american care a luptat voluntar în Ucraina

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 04 aug 2023, 03:10

„Am văzut soldați arzând de vii. Auzi foarte multă moarte în jur”. Mărturiile cutremurătoare ale unui soldat american care a luptat voluntar în Ucraina

Sursa: cbsnews.com

Un soldat american, care a luptat voluntar în Ucraina, a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat pe front, iar declarațiile despre ceilalți soldați sunt cutremurătoare.

Un soldat care a luptat voluntar în Ucraina  spune ce s-a întâmplat pe câmpul de luptă, în cadrul unui interviu acordat pentru CBS News.

Un soldat care a luptat voluntar în Ucraina spune adevărul despre război

Încă de pe data de 24 februarie, atunci când războiul a început, Vladimir Putin l-a catalogat ca fiind o „operațiune militară specială” și a negat multe fapte comise până atunci, precum: uciderea civililor, achiziționarea de drone din Iran, lucru dat de gol de un rus, utilizarea anumitor arme și nu numai.

Elvis este numele de cod folosit de soldatul din SUA. Acesta a venit din Tennessee și s-a înrolat voluntar, deoarece a fost oripilat de ceea ce Rusia a decis să facă.

Citeste si: Cu ce umblau soldații ruși la ei, pentru a putea întreține relații intime cu femeile din Ucraina: „Mi-aș dori ca el și toate rudele lui să fie morți”

„Auzi strigăte și oameni care se luptă până la moarte cu mâinile goale. Este un sunet unic. Auzi foarte multă moarte în jur”, a spus Elvis, adăugând că Ucraina nu are cum se reînceapă negocierile, ținând cont de chinurile cărora civilii le sunt supuși în propria țară.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Acesta a mărturisit că, deși Rusia a negat acest lucru, a folosit arme cu fosfor, element ce „cade extrem de încet”. Acesta a adăugat că „nu poți face nimic”, deoarece „incinerează orice atinge”. Tocmai din acest motiv, la un moment dat, Elvis a văzut între 20 și 30 de soldași ucraineni cum ardeau de vii, după ce fosforul a căzut pe ei și, pentru a-și curma suferința, se împușcau unii pe alții.

„În jur de 20-30 de băieți (n.r. soldați) arzând de vii. Și câteva împușcături, pentru că nu poți face nimic altceva. Mulți dintre ei au pistoale, îi auzi țipând, apoi, își iau la revedere și se împușcă”, mai spune acesta.

Elvis nu susține negocierile de pace din motive bine întemeiate

Elvis susține că atât el, cât și un alt camarad de-al său sunt traumatizați și se teme că acesta își va pune capăt zilelor din cauza celor întâmplate.

De asemenea, fostul soldat susține că nicio țară care s-ar afla în locul Ucrainei, dacă ar fi atacată, nu ar accepta negocieri de pace, întrucât este în joc viața unor oameni nevinovați.

Citeste si: Ucrainenii din Herson sunt scoși cu forța din reigune! Rusia a început demersurile

„Luptăm împotriva răului absolut. Orice vestic care cere Ucrainei negocieri de pace ar trebui să se ducă în sate, să vadă ce le-au făcut (n.r.

rușii) oamenilor acestora. Dacă ipotetic China ar invada SUA, ar distruge Los Angeles, Seattle, Portland, ar masacra mii de oameni, crezi că SUA ar negocia pacea? Nu!”, a mai povestit acesta.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.