Amandine in 5 minute
Cost estimativ: 30 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
Un chec cu cacao sau o prajitura de casa cu cacao (din comert)
Pentru sirop:
100 g zahar
100 ml apa
Coaja de la o portocala
Extract de vanilie, rom
Pentru crema:
200 ml smantana
150 g ciocolata neagra
Extract de vanilie
Mod de preparare
Se taie blatul pe straturi orizontale de 1 cm, se aseaza pe o
tava si se insiropeaza.
Pentru sirop, se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cu aromele, iar cand au dat in clocot si nu se mai vad cristale de zahar, se ia de pe foc si se presara peste blat, cu ajutorul unei linguri.
Crema
Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot, se adauga incorporeaza ciocolata.
Se asambleaza astfel: un strat de blat insiropat, crema, blat si asa mai departe pana cand terminam blaturile si crema.
Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu restul de crema, in cazul in care a ramas.
Optional, se poate orna si cu frisca sau visine congelate.
Ingrediente
Un chec cu cacao sau o prajitura de casa cu cacao (din comert)
Pentru sirop:
100 g zahar
100 ml apa
Coaja de la o portocala
Extract de vanilie, rom
Pentru crema:
200 ml smantana
150 g ciocolata neagra
Extract de vanilie
Mod de preparare
Se
taie blatul pe straturi orizontale de 1 cm, se aseaza pe o tava si se insiropeaza.
Pentru sirop, se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cu aromele, iar cand au dat in clocot si nu se mai vad cristale de zahar, se ia de pe foc si se presara peste blat, cu ajutorul unei linguri.
Crema
Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot, se adauga incorporeaza ciocolata.
Se asambleaza astfel: un strat de blat insiropat, crema, blat si asa mai departe pana cand terminam blaturile si crema.
Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu restul de crema, in cazul in care a ramas.
Optional, se poate orna si cu frisca sau visine congelate.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”