Amanunte nestiute despre una dintre vedetele serialului „Moldovenii”! „Eram responsabil cu trasul clopotelor bisericii”

Autor: Daniela Iliuta

Autentic si mereu cu un zambetul pe buze, Claudiu Dobrita poate fi urmarit in fiecare sambata, de la ora 20:00, la Kanal D,  in serialul "Moldovenii".

Personajul Dascalului, caruia ii da viata in serialul "Moldovenii", il face foarte indragit de telespectatorii din intreaga tara pe antreprenorul iesean Claudiu Dobrita, cel care si-a descoperit pasiunea pentru actorie odata cu intrarea in echipa 3Chestii. Si-a construit cu propriile maini o poveste de succes, atat in viata personala cat si in cea profesionala. Recunoaste ca a muncit mult, inca de mic, si viata nu a fost pentru el deloc usoara, dar a avut norocul de a parcurge sinuosul drum al vietii alaturi de sotia sa, Roxana.

"Imediat dupa 1990,  parintii mei au ramas fara serviciu si tata a fost nevoit sa plece sa munceasca in strainatate, s-a dus in Italia. Cand eram in clasa a noua a plecat si mama si am ramas singur aici, in grija unei matuse. Mi-am dorit sa termin studiile. In timpul liceului mi-am cunoscut sotia si de atunci suntem bine impreuna. Dupa ce am dat Bacalaureatul, am plecat amandoi din tara.

Am stat si am muncit 12 ani printre straini, pana s-a nascut fiica mea. Atunci am decis sa ne intoarcem. Am trei carti de identitate, eliberate in Romania, Franta si Italia, iar fiica mea este nascuta in Franta"
, a marturisit Claudiu Dobrita.

Acum detine doua spalatorii self service in Iasi si a devenit cunoscut publicului cu rolul  Dascalului din serialul "Moldovenii". Putina lume stie insa ca rolul l-a „urmarit” inca din copilarie.

"Am fost crescut, pana in clasa intai, de bunicii materni, undeva langa Iasi. Bunicul meu, in timpul liber, era omul bisericii, neoficial, nu avea o functie, dar avea cheile bisericii din sat. Stia toate oranduielile si aveam acces la biserica, pregateam <terenul> pentru preot si dascal. Eram responsabil cu trasul clopotului bisericii, stim cum stau toate randuielile bisericii. Cand soseau in sat preotul si dascalul, trageau la bunicii mei si stateam cu ei la masa, le ascultam povestile.

Si figura dascalului din copilarie mi-a ramas intiparita in minte", rememoreaza actorul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Personajul il urmareste si in viata personala!

Claudiu Dobrita este in viata sa de zi cu zi un familist convins, cu credinta in Dumnezeu si cu un umor autentic. Talentul actoricesc ii este rasplatit de oameni simpli, care il identifica cu Dascalul din serialul "Moldovenii".

" Am avut si clienti care m-au sunat si mi-au spus ca doresc sa vina sa spele masina, dar sa fie si preotul Vasile ca sa faca o slujba de sfintire.

Am crezut ca este o gluma, dar oamenii au insistat. Le-am spus ca apa este deja sfintita!"

Autentic si mereu cu un zambet bonom pe buze, Claudiu Dobrita poate fi urmarit in fiecare sambata, de la ora 20:00, la Kanal D,  in rolul Dascalul satului Gaurenii de Jos, in serialul de comedie "Moldovenii", la Kanal D.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.