Curtile, la fel ca orice parte a proprietatii, necesita o amenajare corecta, pentru ca acest lucru sa ii sporeasca frumusetea si, de ce nu, functionalitatea. Chiar daca masurile pe care le poti implementa sunt reduse ca numar, acestea trebuie avute in vedere daca vrei sa te bucuri de un spatiu care sa te multumeasca. Iata care sunt materialele necesare pentru o amenajare deosebita a curtii si care sunt felurile in care acestea pot fi puse in opera pentru cele mai bune rezultate! 

Garduri pentru imprejmuiri

Imprejmuirea curtii este necesara si obligatorie in prezent, asa ca este recomandat sa iei in calcul folosirea unor garduri metalice pentru imprejmuirea exterioara a curtii. Acestea vor oferi rezistenta de care ai nevoie, atat la socuri mecanice, cat si la intemperii si te vor ajuta, in acelasi timp sa te bucuri de un aspect special al proprietatii tale, ca intreg. 

Gardurile metalice pot fi folosite, de asemenea, chiar si pentru diferite imprejmuiri in interiorul curtii. Delimitarea zonelor de gazon sau a celor cultivate poate fi facuta prin instalarea unui gard din plasa sau cu ajutorul unor panouri bordurate. In acest fel vei avea vizibilitate deplina si vei putea amenaja curtea intr-un mod cat mai eficient. 

Caramida pentru zidire

Caramida este unul dintre cele mai sigure materiale, dar si unul dintre cele mai des folosite. Caramida poate fi folosita pentru zidirea bordurilor, cum ar fi cele din jurul rodurilor cu flori sau a aleilor pietonale. In acelasi timp, poti folosi caramida pentru realizarea unor gratare de gradina, care se vor dovedi a fi cea mai buna alegere pentru curtea si gradina ta. Un gratar de gradina din caramida este estetic, insa este si un ansamblu care pastreaza foarte bine caldura necesara prepararii hranei. 

Caramida te va ajuta sa realizezi gratare estetice si cu o functionalitate deosebita, iar acestea vor constitui centrul atractiei in interiorul curtii tale. Vei putea sa te bucuri de petrecerea timpului in natura, alaturi de prieteni si familie, in jurul unei mese copioase.

Pavaje si pavele

Daca vrei sa amenajezi intr-un mod deosebit zona de trafic, atunci poti alege pavaje si pavele pentru alei. Acestea vor deveni mai rezistente si mai estetice, deoarece vei vedea ca poti alege diferite culori pentru pavele, pe care le vei putea amenaja dupa bunul plac, sub forma a diferite modele. 

Aceste elemente nu sunt foarte costisitoare si te pot ajuta sa iti amenajezi curtea in asa fel incat sa permiti atat circulatia pietonala, cat si circulatia cu ajutorul unui vehicul. 

Furtune, tevi elemente de instalatii

Daca in curtea ta ai instalat o suprafata de gazon sau daca ai plantat anumite tipuri de plante, vei avea nevoie de amenajarea unui sistem de irigare. Poti construi in regie proprie un sistem de irigare prin picurare, iar pentru aceasta vei avea nevoie de tevi si furtune si de cateva scule specifice realizarii de instalatii. 

Decoratiuni si iluminat

Pentru a amenaja gradina intr-un mod estetic poti opta pentru ghivece sau pentru decoratiuni de gradina, dar si pentru elemente de iluminat care sa scoata cat mai bine in evidenta zonele curtii. Alege lampi solare corelate cu decoratiuni de gradina de dimensiuni mari sau alege ghirlande luminoase pentru a construi spatii intime si speciale in interiorul gradinii tale. 

Amenajarea curtii se poate face cu usurinta, chiar si fara a fi nevoie sa achizitionezi foarte multe lucruri, investind astfel foarte multi bani. Cateva decoratiuni, un iluminat potrivit, o imprejmuire de calitate cu un gard metalic si realizarea corecta a aleilor, acestea sunt cele mai bune solutii pe care le poti implementa in spatiul exterior al proprietatii tale. Opteaza pentru ideile care se potrivesc cel mai bine curtii tale si fa din aceasta un spatiu care sa raspunda nevoilor tale de confort si relaxare!