Amenajarea livingului - Sfaturi si idei pentru o sufragerie perfecta

Author: D.I.

Livingul este camera principala din orice locuinta si primul loc pe care il vad invitatii tai. De asemenea, sufrageria reprezinta spatiul in care se aduna toata familia, la inceput sau final de zi.

De aceea, cu siguranta, iti doresti ca livingul tau sa fie primitor, chic, modern si confortabil. Poți obtine acest lucru, daca tii cont de cateva trucuri simple.

1. Alege o canapea potrivita

De cele mai multe ori, canapeaua reprezinta elementul central al livingului. Aceasta trebuie sa fie comoda, spatioasa, dar si stylish, in acelasi timp.

Daca vrei un produs de calitate superioara, alege o sofa clasica, minimalista. S-ar putea sa o pastrezi mult timp, asa ca trebuie sa se preteze la orice modificare de aranjament. Mergi pe o nuanta neutra, precum crem, bleumarin sau gri.

Daca vrei sa transformi canapeaua intr-un element spectaculos, un produs cu forma deosebita, intr-o nuanta puternica- galben, verde, albastru etc, poate fi varianta ideala. Orice nuanta ai alege, cumpara o canapea suficient de mare si foarte comoda, ca sa poata fi folosita de intreaga familie.

2. Planifica pozitionarea elementelor

O greseala frecvent intalnita cand vine vorba despre amenajarea livingului este achizitionarea mobilierului fara un plan stabilit anterior. Daca procedezi astfel, risti sa cumperi produse care nu se vor potrivi nici spatiului si nici intre ele. Livingul mobilat cu aceste elemente va părea dezorganizat si aglomerat. Asa ca, inainte sa cumperi produsele, schiteaza designul camerei. Unde vei aseza canapeaua, in raport cu televizorul? Unde vei pune masuta pentru cafea? Cat de mare trebuie sa fie covorul? Raspunde-ti la aceste intrebari si imagineaza-ti toate elementele asezate impreuna. Astfel, vei evita greseli majore si livingul tau va arata perfect!

3. Nu cumpara totul din acelasi magazin

Chiar daca poate fi o varianta simpla si rapida, evita sa achizitionezi toate piesele de mobilier si accesoriile pentru living din acelasi magazin. Va rezulta o camera decorata dupa un tipar, atent studiata dar fara personalitate. Daca nu vrei asta, mixeaza elemente noi, din mai multe magazine, cu elemente pe care le detii deja. Acestea din urma vor oferi un plus de originalitate livingului si vor contura un aspect mult mai interesant.

4. Amenajeaza spatii pentru relaxare

Include in living elementele de baza, precum canapeaua, biblioteca si masuta de cafea, dar nu omite o zona care sa iasa din tiparele clasice. De exemplu, poti amenaja un bar in living. Ai nevoie doar de scaune de bar la pret avantajos, de cateva spoturi, o masa inalta si accesorii. Ai obtinut, astfel, un spatiu special pentru serile in care ai musafiri sau chiar pentru o dupa-amiaza de weekend, alaturi de familie.

5. Respecta proportiile corecte

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa nu respecti proportiile. Livingul trebuie sa fie o camera echilibrata, care sa inspire relaxare si confort. De aceea, o masuta de cafea prea mare, in comparatie cu fotoliile si canapeaua, poate deranja. De asemenea, un covor prea mic va face camera sa para goala, iar niste draperii prea lungi vor micsora vizual spatiul pe verticala. Ia in considerare proportiile si, inainte sa faci amenajarile finale, masoara totul si tine cont de modul in care obiectele se potrivesc unul cu celalalt.

Astfel, livingul tau va fi un spatiu ideal, comod si modern, in care toti se vor simti minunat de fiecare data.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.