Amenajarea unui dormitor shabby chic: 6 lucruri de știut

Author: Oana Iosif

Stilul shabby chic poate capta atenția prin colorit, prin metodele subtile de amenajare sau prin texturi diafane și rafinament. Acest stil este, de fapt, un mix de idei care concură delicat spre o amenajare care abundă în eleganță. Dacă vrei să îți amenajezi un dormitor în stil shabby chic, iată ce ar trebui să știi:

Mobilierul trebuie să se potrivească amenajării camerei

Dacă vrei să îți amenajezi dormitorul în stil shabby chic trebuie să ai în vedere, mai înainte de orice, mobilierul. Acesta are anumite tipare, începând de la liniile fine și atenția la detalii și terminând cu nuanțele diafane, care vor pune accentul pe stil. Astfel, trebuie să știi că poți găsi noptiere de calitate de pe vivre.ro și tot de aici poți cumpăra accesorii sau alte piese de mobilier care să se potrivească perfect în cadrul dormitorului tău în stil shabby chic.

Alege textile cât mai colorate

Punctul de atracție al unui dormit amenajat în stil shabby chic este culoarea. În general, culoarea definitorie pentru acest stil este pastel. Nuanțele de roz, bej, galben pal sau vernil sunt preferate pentru amenajarea dormitoarelor în stil shabby chic, așa că textilele pe care le alegi pentru dormitorul tău ar trebui să respecte această cromatică. Poți introduce în amenajarea dormitorului perdele în aceste culori, iar draperiile le poți alege în nuanțe ușor contrastante.

De asemenea, cuvertura trebuie aleasă în aceleași nuanțe și poți folosi chiar și imprimeuri sau elemente decorative de tipul acoperirilor din macrame sau accesorii cu franjuri sau dantelă (ca în cazul pernelor).

Nu uita de o canapea

Chiar dacă vorbim despre un dormitor, poți încerca să spargi monotonia camerei folosind elemente discrete, dar importante. O canapea micuță, în stil victorian, recondiționată în nuanțe cât mai vesele, cu imprimeuri deosebite, poate schimba în totalitate aspectul unui dormitor uzual.

Amplasează o măsuță decorativă

Dacă spațiul îți permite, poți instala în zona ferestrei o măsuță decorativă, pe care să așezi o față de masă în culori pastelate. Se recomandă folosirea unei mese cu un singur picior, central, pentru a putea amenaja eficient spațiul.

Folosește lămpi deosebite

Iluminatul unui dormitor în stil shabby chic presupune lămpi delicate, în culori cât mai deschise. Acestea vor oferi spațiului tău iluminatul perfect. Poți încerca și aplicele din sticlă mătuită, pentru a obține un plus de intimitate, în timp ce te bucuri de vizibilitate perfectă.

Alege corect culoarea pereților

Stilul shabby chic înseamnă culoare, așa că nu trebuie să te temi de folosirea lor, ci să le împletești alături de elementele decorative, pentru un efect perfect. Nuanțele de bleu, verde sau mov vor contrasta cu restul elementelor de decor, însă ai grijă să alegi acele culori pe care deja le-ai integrat în amenajarea dormitorului tău.

 

Stilul shabby chic este un stil elegant și fabulos, însă nu este sub nicio formă un stil amestecat, aglomerat sau neglijent. Culorile se îmbină și se combină, iar alegerea lor are în vedere potrivirea și asortarea perfectă, astfel încât efectul să fie cu adevărat special.

Amenajarea unui dormitor în stil shabby chic este o idee perfectă pentru a face din spațiul tău de odihnă o adevărată oază de relaxare și o operă de artă la nivel de amenajare interioară. De aceea, trebuie să dai dovadă de atenție la detalii și ia în calcul sfaturile enunțate anterior pentru ca dormitorul tău să arate impecabil și elegant, așa cum trebuie să fie o cameră shabby chic.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.