Amenajarea unui living cu bar în 5 pași simpli

Author: Oana Iosif

Amenajarea unui bar în propria locuință reprezintă o soluție ingenioasă în designul interior, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Crearea unei astfel de zone de socializare și relaxare îți oferă posibilitatea de a petrece timp de calitate alături de prieteni și familie. Există multe persoane care optează pentru amenajarea unui living cu bar, din dorința de a savura o băutură la bar, într-un cadru confortabil și intim. Alții doresc un colț în care să-și etaleze colecția de vinuri, în timp ce persoanele cu locuințe open space găsesc foarte utilă amenajarea unui bar, în ideea delimitării bucătăriei de living.

Indiferent care sunt motivele, barul va conferi camerei de zi un aspect elegant. Dacă și pe tine te atrage o astfel de amenajare, te invităm să parcurgi următorii pași în amenajarea unui living cu bar, pentru a obține un decor plin de personalitate în interiorul locuinței tale. 

1. Găsește locul potrivit pentru amplasarea barului 

Într-o cameră de zi open space, cel mai simplu este să optezi pentru amplasarea barului ca un element despărțitor între bucătărie, zona de relaxare și zona de dining. În cazul în care spațiul livingului nu este unul generos, această variantă poate fi extrem de potrivită pentru a crea iluzia de spațiu. 

Dacă livingul tău nu este unul deschis și nu cochetezi cu ideea spargerii parțiale a unui perete despărțitor, poți folosi unul dintre colțurile camerei de zi pentru amplasarea barului. E important ca zona pe care o alegi să nu fie circulată intens, pentru că astfel barul te va incomoda atât pe tine, cât și pe ceilalți membri ai familiei. 

2. Ține cont de dimensiunile încăperii și de stilul de amenajare al acesteia 

Dimensiunea barului va depinde în mare măsură de spațiul pe care-l ai la dispoziție, așa că îți sugerăm să nu aglomerezi foarte mult livingul cu zona de bar. În ceea ce privește designul, acesta va trebui ales în funcție de restul elementelor de decor existente în living, în așa fel încât să obții o amenajare unitară. 

De exemplu, dacă livingul tău este amenajat în stil minimalist, contemporan, cel mai bine s-ar potrivi acestui spațiu un bar semicircular, realizat din oțel și sticlă. Dacă stilul de amenajare al livingului este unul rustic, atunci o masă de bar din lemn de tip cramă se va potrivi de minune spațiului tău. 

3. Alege corect piesele de mobilier pentru bar 

Pentru a amenaja un bar estetic, e esențial să alegi piese de mobilier deosebite. Masa trebuie să se integreze perfect în decorul livingului și să fie adecvată stilului de amenajare al încăperii. Din fericire, există o mulțime de astfel de modele de mese pentru bar, care pot fi încadrate ușor în orice spațiu. Pe lângă masa de bar, ia în considerare alegerea unor scaune moderne de bar, deoarece acestea sunt piesele de mobilier care oferă barului farmec și confortabilitate. 

Cele mai potrivite sunt scaunele înalte, care se pot asorta ușor cu masa de bar sau care oferă acesteia un contrast vizual plăcut din punct de vedere estetic. Ia în considerare și alegerea unui bufet pentru bar, în cazul în care spațiul livingului îți permite amplasarea acestuia.

4. Optează pentru cât mai multe spații de depozitare

Alături de băuturile savuroase, barul de acasă poate fi utilizat și pentru servirea celor mai diverse gustări. În cazul în care barul desparte bucătăria de living, el poate fi utilizat și ca loc de servit masa. Tocmai din acest motiv, compartimentarea barului trebuie realizată cu atenție. Astfel, orientează-te spre o masă de bar cu rafturi și sertare, iar în partea superioară a acestea poți opta pentru amplasarea unor suporturi sau etajere pentru pahare. 

De asemenea, un minifrigider lângă bar sau în interiorul acestuia poate fi extrem de util, pentru că îți va permite să ai întotdeauna la îndemână băuturile reci. 

5. Alege sursele corespunzătoare de iluminat 

Ca în orice alt tip de amenajare, iluminatul joacă un rol important atunci când vine vorba de amenajarea livingului cu bar. Sursele de lumină potrivite vor oferi acestui spațiu mai mult dinamism și sunt varianta ideală de a scoate în evidență acest tip de amenajare. Mizează pe montarea unor becuri LED în partea superioară a barului, pentru a avea o vizibilitate mai bună atunci când prepari băuturile preferate și sporturi cu o cromatică diferită, pentru a elimina orice urmă de monotonie. 

Sperăm că acești pași simpli te vor ajuta să amenajezi propriul living cu bar, în confortul locuinței tale. Inspiră-te din sugestiile de amenajare prezentate mai sus și transformă acest spațiu în cel mai confortabil și primitor loc din locuința ta! 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.