Amenajările interioare, o provocare pentru oricine

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 12 iun 2018, 16:42

Felul în care locuinţa ta este amenajată spune foarte multe despre gusturile în materie de design şi preferinţe estetice.

Oricare dintre noi alege să îşi amenajeze locuinţa într-un anumit stil. De cele mai multe ori, alegem să ne construim felul în care arată locuinţa noastră fără a cere sfaturi specialiştilor din domeniu. Fiecare cameră în parte ar trebui să aibă personalitatea sa, iar acest lucru nu este uşor de obţinut, mai ales dacă domeniul amenajărilor interioare este un teritoriu străin pentru noi. Cum alegem mobilierul potrivit? Cum va arăta holul casei noastre? Cum ar trebui să fie baia construită? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care ni le punem atunci când ne amenajăm casa.

Într-o casă nouă primul lucru la care ne gândim, atunci când ne dorim să reamenajăm, este ce fel de podea vom alege să folosim. În funcţie de camere vom lua decizii cu privire la materialul pe care alegem să-l folosim pentru a forma viitoarele podele ale locuinţei noastre.

O soluţie eficientă şi de durata pentru podelele viitoarei tale case este reprezentată de atât de cunoscuta gresie. Cu toate acestea, foarte mulţi fac greşeala de a folosi acelaşi tip de gresie sau faianţă atât pentru exterior, dar şi pentru interior. Atunci când alegem să folosim gresie pentru exterior luăm în calcul mai multe aspecte. Evident, ne vom dori să folosim o gresie pentru exterior la preţ avantajos, iar alegerea noastră este una firească.

Cum îmi aleg gresia potrivită?

Gresia este folosită din ce în ce mai mult pentru toate tipurile de amenajări exterioare. Fie că vorbim despre amenajări exterioare pentru locuinţe sau instituţii publice, gresia este un material uşor de folosit, extrem de durabil şi în acelaşi timp o materie primă de tip ecologic. Datorită diversităţii şi multitudinii de modele în care poate fi prelucrată, gresia este un material extrem de important pentru orice constructor de pe piaţă.

Ce fel de gresie trebuie să aleg?

În primul rând, atunci când alegem gresia pe care urmează să o folosim trebuie să ţinem cont şi de tipul de design exterior al clădirii. Astfel, vom ţine cont de aspectul general al imobilului şi apoi, după consultări cu specialiştii din domeniu vom alege gresia care se potriveşte perfect cu clădirea pe care o amenajăm. Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont atunci când ne alegem gresia este suprafaţa pe care ne dorim să o obţinem. Aşadar, vrem o gresie cu suprafaţă mată sau un model cu suprafaţă lucioasă? Trebuie să luăm în calcul că alegerea unei gresii cu suprafaţă lucioasă va scoate mult mai mult în evidenţă petele şi amprentele. Pe de altă parte, o gresie cu suprafaţă lucioasă va oferi un aspect foarte elegant clădirii, iar acesta e un avantaj.

Mărimea plăcilor, un aspect important

De fiecare dată când veţi alege să cumpăraţi gresie pentru o viitoare amenajare, luaţi în calcul mărimea sau dimensiunea plăcilor. Mărimea păcilor trebuie să fie în concordanţă cu celelalte elemente ale clădirii. Prin urmare, nu putem folosi plăci foarte mici de gresie dacă elementele clădirii vor fi puse într-un mod negativ în valoare.

Preţul şi bugetul alocat

Întotdeauna vom fi tentaţi să alegem gresie pentru exterior la preţ avantajos. Decizia este una cât se poate de firească. Este indicat să vă calculaţi de fiecare dată bugetul alocat pentru achiziţionarea gresiei perfecte pentru amenajarea pe care vreţi să o faceţi. Cel mai indicat, atunci când vine vorba despre preţul gresiei, este să vă consultaţi cu specialiştii ce urmează să vă lucreze amenajarea pe care doriţi să o faceţi. Ţineţi cont de sfaturile lor, dar întotdeauna alegeţi după preferinţele voastre.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.