Amenințare falsă cu bombă într-un mall din București. Autoritățile au intervenit de urgență și au restricționat accesul în complexul comercial

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 14 oct 2022, 07:55

Amenințare cu bombă într-un mall din București 

Sursa: pexels

Amenințare falsă cu bombă vineri după-amiază într-un mall din București. Un apel la 112 anunță că în cadrul centrului comercial a fost plasată o bombă.

UPDATE: În urma verificărilor, pirotehniștii au anunțat că amenințarea a fost una falsă. 

"Au fost aplicate măsurile de intervenţie standard în colaborare cu Poliţia Română şi s-a dovedit că alerta este falsă", potrivit unui comunicat ulterior al SRI.

La ora 17:15 a sosit un apel la numărul de urgență 112 care anunță că o bombă se află în centrul comercial Băneasa Shopping City.

Autoritățile sunt în alertă și s-au deplasat la fața locului pentru a cerceta zona.

Amenințare cu bombă la Băneasa Shopping City 

În urma amenințării cu bombă, se pare că pirotehniștii au descoperit un pachet suspect în cadrul mall-ului din Capitală. Toți angajații și clienții aflați în centrul comercial au fost evacuați, echipele speciale de pirotehniști ai Diviziei Antitero intervenind la fața locului pentru a depista dacă există motive de îngrijorare sau dacă este vorba doar despre o alarmă falsă. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: UPDATE Amenințare falsa cu bombă la un mall din București! Centrul comercial a fost redeschis

Nu doar echipele speciale de pirotehniști ai Diviziei Antitero s-au deplasat la fața locului, ci și mai multe autospeciale de pompieri și ambulanțe, pregătite să intervină în cazul în care va fi nevoie. 

La finalul lunii decembrie 2021 o altă amenințare cu bombă punea pe jar autoritățile din Capitală. La acel moment, în urma cercetărilor, s-a constatat că totul a fost doar o alarmă falsă, având în vedere că specialiștii trimiși la fața locului nu au găsit dispozitive explozive. 

Citeste si: Amenințare cu bombă la Primăria Capitalei! Ce au descoperit pirotehniștii când au sosit la fața locului