Orele de liniște din bloc vor fi tratate cu mai multă seriozitate după ce românii ce stau la bloc vor afla ce amendă primesc în cazul în care dau drumul la aspirator sau la mașina de spălat în acest interval orar.
Ce este total interzis
Tot mai mulți r omâni ce locuiesc la bloc au început să ignore programul de liniște, iar oamenii legii vor începe să de amenzi usturătoare pentru locuitorii ce dau drumul la mașina de spălat sau la aspirator în acest interval orar. Orele în care trebuie să respectăm liniștea la bloc sunt 22.00-08.00 şi 13.00-14.00, potrivit legii.
Există și situații în care programul de liniște poate fi modificat dacă adunarea generală a asociației de proprietari a decis acest lucru, astfel programul de liniște poate fi extins pe perioada zilei, de la 13:00 la 14:00, la 13:00- 16:00. Este foarte important ca programul de liniște să fie afişat în mod corespunzător, la intrarea în bloc, astfel încât locatarii să poată să îl vadă.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citește și: Ce alternative ai la aerul condiționat. Cum poți să scazi temperatura din locuință
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru românii care locuiesc la bloc dacă fac asta
Programul de liniște va începe să fie respectat cu strictețe după ce oamenii legii vor începe să dea amenzi proprietarilor ce decis să de drumul mașinii de spălat sau a aspiratorului în intervalele orare precizate.
Amenzile pot ajunge la 1.500 de lei, însă această sumă poate crește în cazul în care aceasta nu este prima abatere a locuitorului.Un locuitor ce nu ține cont de programul de liniște poate ajunge să execute ore de muncă în folosul comunității. Autoritățile le recomandă oamenilor ca în cazul în care nu este respectat programul de liniște să solicite intervenția polițiștilor.
„Tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor din bloc prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către
organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban.”, arată Legea 61/1991, potrivit romaniatv.net.