Amenzi de până la 4.000 de lei pentru românii ce au aragaz la bloc! Ce trebuie să facă pentru a evita sancțiunile

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 sep 2024, 11:11

Amenzi de până la 4.000 de lei pentru românii ce au aragaz la bloc

Sursa: Pexels.com

Românii ce stau la bloc și au echipamente pe bază de gaz au noi obligații pentru siguranța locuinței.

Au apărut noi obligații legate de siguranța locuinței pentru românii ce stau la bloc și au un aragaz ce funcționează pe bază de gaz. Aceste obligații au fost implementate pentru a preveni eventualele accidente, dar și pentru a oferi o siguranță în plus persoanelor ce folosesc instalații pe gaz.

Amenzi de până la 4.000 de lei pentru românii ce au aragaz la bloc

Românii ce au instalații pe gaz trebuie să monteze detectoare de gaz în locuințele lor pentru a evita amenzile ce pot ajunge la 4.000

de lei Deși nu este o noutate pentru români că trebuie să aibă montate detectoare de gaz, prea puține persoane respectă această reglementare.

Pentru a se asigura că fiecare persoană ce are instalații de gaz în casă își montează detectoare de gaz, autoritățile vor demara controale, iar neregulile vor fi sancționate aspru. Ordinul nr. 5/2009 emis de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei arată că fiecare încăpere în care se folosesc aparate alimentate cu gaz, cum ar fi aragazurile sau centralele termice, trebuie să prezinte un detector de gaz.

Detectoarele de gaz sunt necesare pentru a preveni acumulării de gaze periculoase, ce pot afecta siguranța locatarilor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la decesul lui. „Era pur și simplu el, după care s-a transformat în abur”

Se atrage atenția în cazul dotate apartamentelor cu geamuri termopane

Se atrage atenția în special persoanelor ce și-au dotat apartamentele cu geamuri termopane, acolo unde reglementările sunt mult mai stricte. Ordinul nr. 5/2009 emis de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei spune că în cazul apartamentelor dotate cu geamuri termopane trebuie să fie dotate detectoare de gaz automate care nu doar alertează în caz de scurgeri, ci și opresc alimentarea cu gaz în cazul unei detectări îngrijorătoare de metan. 

Citește și: De la 1 septembrie au intrat în vigoare noile reguli de călătorie cu avionul: Revine obligativitatea transportului de lichide în ambalaje de maximum 100 de mililitri

Măsura aceasta se pune în practică de către persoane ale căror apartamente sunt dotate cu geamuri de tip termopan sau cu grosimi de peste 4 mm. Ventilarea încăperilor în care se află instalații de gaz este și aceasta trecută în lege, unde aflăm că feroneriile trebuie să reziste la presiuni de minimum 1.180

Pa. De altfel, feroneriile trebuie să aibă o suprafață minimă de ventilație în funcție de tipul de construcție.  

Verificarea tehnică a instalațiilor de gaz se face la fiecare doi ani, iar revizia tehnică o dată la zece ani, dar și în alte situații speciale, trecute ăn legislație, în caz contrat, sancțiunile sunt între 2.000 și 4.000 de lei, potrivit romaniatv.net.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.