Amenzi pentru cei care nu completează Formularul de Localizare a Pasagerilor. Cine trebuie să îl completeze și de unde poate fi descărcat PLF-ul

Editor Web: Bianca Hriscu
Actualizat: 15 sep 2022, 06:20

Persoanele care nu completează Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) riscă să fie amendate 

Sursa: canva.com, unsplash

Formularul de localizare a pasagerilor sau PLF-ul va deveni obligatoriu începând cu data de 20 decembrie 2021. Ce amenzi riscă persoanele care nu îl completează?

Guvernul a decis aprobarea Formularului de Localizare a Pasagerilor, cunoscut și sub prescurtarea PLF. Premierul a anunțat că documentul va deveni obligatoriu începând cu data de 20 decembrie pentru toate persoanele care intră în România. Ce amenzi riscă cei care nu îl completează?

Amenzi usturătoare pentru persoanele care nu completează Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF)  

Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) devine obligatoriu în România, asta după ce a Guvernul Nicolae Ciucă a decis aprobarea Ordonanţei de Urgenţă care prevede implementarea acestui document.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) este deja folosit în 18 state din Uniunea Europeană, iar România nu va face excepție de la regulă.

Persoanele care nu vor completa Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) riscă amenzi usturătoare. Mai exact, cei care ajung în România și nu completează documentul în punctele de trecere a frontierei sau într-un interval de 24 de ore de la intrarea în țară riscă să primească amenzi cuprinse între 2.000

și 3.000 de lei. Completarea Formularului de Localizare a Pasagerilor (PLF) este obligatorie, iar nerespectarea acestei măsuri reprezintă contravenție.

Cine trebuie să completeze Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF)?

Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) devine obligatoriu pentru toate persoanele care ajung în România. În cazul familiilor care călătoresc împreună, formularul PLF poate fi completat doar de un singur membru al familiei. 

Autoritățile au precizat că Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) a fost dezvoltat de STS, iar toți cei care vin în România trebuie să îl completeze, indiferent dacă circulă cu avionul, trenul, vaporul sau mașina personală.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: S-au stabilit primele măsuri după ce varianta Omicron a ajuns în România! Testul PCR și carantina sunt obligatorii pentru nevaccinați la intrarea în țară

De ce va fi introdus Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) începând cu data de 20 decembrie 2021?

Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) urmează să fie introdus începând cu data de 20 decembrie 2021.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că această măsură este foarte importantă pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, mai ales în contextul răspândirii tulpinii Omicron. Prin intermediul Formularului de Localizare a Pasagerilor (PLF), anchetele epidemiologice se vor putea desfășura cu mai mare ușurință, astfel că echipele DSP vor putea intra în contact mai rapid cu persoanele care se află în pericol de infectare cu coronavirus, în urma unei călătorii.

„Din 20 decembrie, persoanele care vin în România trebuie să completeze formularul digital de intrare în țară. Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state ale Uniunii Europene.

Nouă tulpină și situația epidemiologică din țară impun măsuri de protecție cât mai eficiente în România, mai ales că se apropie sărbătorile. Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor apropiați.

Prin intermediul Formularului pentru Localizarea Pasagerilor, vor fi eficientizate anchetele epidemiologice, astfel că echipele DSP vor putea lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetățean infectat.

Formularul este dezvoltat de STS și trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport pentru persoane pe cale rutieră sau navală.

Formularul poate fi completat electronic, accesând site-ul plf.gov.ro, urmând a fi completat și prezentat la intrarea în țară persoanelor autorizate de la punctele de trecere a frontierei. Datele completate vor fi accesate doar de angajații autorizați ai DSP și vor fi folosite strict în scopul desfășurării anchetelor epidemiologice”, a precizat Nicolae Ciucă, potrivit digi24.ro.

De unde poate fi descărcat Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF)?

Persoanele care urmează să ajungă în România după data de 20 decembrie 2021 trebuie să știe că pot accesa Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) online. Documentul poate fi descărcat de pe site-ul http://plf.gov.ro/. 

Autoritățile au menționat că documentul va fi disponibil online doar începând cu data de 20 decembrie 2021. 

Citeste si: PLF, noul document necesar la intrarea în România! Cum poate fi obținut

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.