Amenzi usturătoare pentru șoferii care fac asta! Penalitățile pot depăși și 5.000 de lei

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 mai 2024, 07:55

Penalitățile pot depăși și 5.000 de lei

Sursa: PixaBay/Facebook Nicușor Dan

Șoferii din Capitală fac des o greșeală care ar putea fi amendată și cu până la 5.000 de lei. Iată ce trebuie să faci ca să nu riști să pierzi bani degeaba.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, vrea ca amenzile pentru șoferii care nu achită parcarea să crească semnificativ.

Amenzi usturătoare pentru șoferii care fac asta

Compania responsabilă cu parcările din București spune că vrea să apeleze la varianta de majorare a amenzilor deoarece există foarte mulți șoferi care nu-și plătesc amenzile în valoare de 200 de lei.

Așadar, oficialii consideră că își salvează propriile fonduri dacă vor obliga cetățenii bucureșteni sau cei care trec prin Capitală să respecte legea, ridicând amenzile.

Citește și: Șoferii vor risca amenzi de până la 5.000 de lei dacă nu vor respecta aceste reguli. Nicușor Dan a luat decizia. Despre ce este vorba?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reprezentanții companiei spun că amenzile de 200 de lei au fost ignorate de când s-a aplicat regulamentul de parcare. Aceștia speră la o mărire a penalităților care să-i determine pe bucureșteni să fie atenți și să plătească, de la început, cei cinci lei/oră de parcare.

Ce valoare ar putea avea amenzile

„Neachitarea contravalorii penalităților stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare

de către utilizatori, cu amenda cuprinsă între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoanele fizice, și între 3.000 și 5.000 de lei pentru persoanele juridice”, se menționează într-un comunicat al Primăriei București.

Citește și: Fumatul va fi interzis în propria mașină, dacă în aceasta se află minori. Interdicțiile legate de fumat vor fi extinse în apropierea școlilor și spitalelor

Amenda pentru neachitarea locului de parcare ocupat în București este de 200 de lei sau, în cel mai rău caz, se ridică și autoturismul. Lucrurile ar putea deveni mai usturătoare, în sensul că există un proiect care se află în dezbatere publică și care are în vedere creșterea amenzilor pentru neachitarea tarifului de cinci lei/oră de parcare. Penalitățile ar putea fi majorate de la 200 de lei la 1.500

- 2.500 de lei pentru persoanele fizice și 3.000- 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

În prezent, proiectul este încă în dezbatere publică.