Amenzile date pentru necompletarea formularului PLF vor fi anulate, iar banii restituiți

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 24 mar 2023, 02:00

Formularul de localizare a pasagerului (PLF) a fost obligatoriu pentru toți cei care veneau în România din alte țări, iar necompletarea lui era sancționată.

Oficialii români au propus un nou proiect de lege prin care amenzile primite pentru necompletarea formularului de localizare a pasagerului (PLF) să fie anulate, iar oamenii să își primească banii înapoi.

Citeste si: Veste bună din partea autorităților! Numeroase persoane scapă de amenzi!

Amenzile date pentru necompletarea formularului PLF vor fi anulate, iar banii restituiți

În contextul în care majoritatea amenzilor date pentru necompletarea formularului de localizare a pasagerului( PLF) au fost aplicate greșit de către autoritățile locale, oficialii români propun acum anularea lor și restituirea banilor plătiți.

Proiectul de lege a fost adoptat în luna aprilie de către Senatul României și va ajunge curând la votul decisiv al deputaților români, având propunere de adoptare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Amenzile aplicate pentru necompletarea formularului au fost cuprinse inițial între 2.000-3.000 lei, ulterior Guvernul reducând pragul minim al amenzii la 500 de lei.

Citeste si: COVID-19 revine. Alexandru Rafila spune că numărul cazurilor a început să crească din nou și nici vaccinul nu poate opri transmiterea virusului
Între timp, în luna martie, după ce nu a mai fost prelungită starea de alertă pentru Covid-19, obligația completării formularului PLF la intrarea în România a fost anulată.

Așadar, amenzile contravenționale date persoanelor care nu au completat formularul PLF vor fi anulate curând și vor fi scăzute din evidențele organelor de executare. Dacă ați primit o astfel de amendă și ați apucat să o plătiți, să știți că veți primi banii înapoi, însă numai la cerere.

Va trebui să depuneți cererea în termen de 90 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a ordinului prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România va stabili procedura de restituire a banilor.

Pentru a se aplica, propunerile trebuie să fie adoptate de către Camera Deputaților, promulgate de către Klaus Iohannis și publicate apoi în Monitorul Oficial.

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.