America e IN DOLIU! Un CELEBRU designer a incetat din viata. Vedetele ii plang disparitia FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 06 nov 2020, 05:20

Designerul american Alfred Fiandaca, care a creat pentru celebritati din lumea filmului si din politica, a incetat din viata la varsta de 72 de ani, la resedinta sa din Palm Beach, din cauza unei hemoragii cerebrale.

Fiandanca a fondat propria linie vestimentara in 1960, iar un an mai tarziu si-a deschis primul magazin in Boston. Au urmat alte magazine de brand in New York si Palm Beach, informeaza The New York Times.

Printre personalitatile care au purtat creatiile designerului Alfred Fiandaca se numara actrita Audrey Hepburn, Nancy Reagan, sotia fostului presedinte american, membri ai familiei Kennedy, dar si Ann, sotia lui Mitt Romney, contracandidatul lui Barack Obama la alegerile prezidentiale din 2012.


"Favorita mea si inca cea mai apropiata mie este Joan Kennedy, prima sotie a senatorului Edward M. Kennedy", a declarat Fiandaca in octombrie 2012.

Desi se spunea despre el ca prefera sa imbrace sotii de politicieni, Fiandaca se simtea mandru ca se afla printre artistii ale caror creatii vestimentare erau expuse in muzee.

"Privind inapoi, cred ca acestea au fost unele dintre momentele de care am fost cel mai mandru", a mai spus designerul in interviul acordat in octombrie.
"Sa ai creatiile expuse intr-un muzeu, ca o opera de arta, despaseste orice cronica favorabila la adresa colectiilor mele. Depaseste orice", a mai spus Fiandaca.

Ann Romney a postat pe Twitter un omagiu adus designerului: "Sunt cu inima zdrobita dupa pierderea dragului prieten Alfred Fiandaca. Gandurile si rugaciunile mele se indreapta spre familia si apropiatii lui".

Alfred Fiandaca a studiat design vestimentar in 1950 la New York, la Institutul de Moda si, mai tarziu, la Colegiul de Arta si Design din Massachusetts, care pastreaza si in prezent o retrospectiva a creatiilor lui.


Sursa: Mediafax.