America se tranforma intr-un taram de gheata! Pana si Cascada Niagara a inghetat

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 sep 2020, 21:10

Gerul si rafalele puternice de vant au paralizat Statele Unite, au pus sub avertizare meteorologica mai multe state si au dus chiar la inghetul cascadei Niagara.

Imaginile spectaculoase i-au fascinat chiar si pe localnici. Privelistea apei acoperita cu bucati de gheata a fost de vis pentru vizitatori.

27 de state americane se afla, acum, sub avertizare de vant rece si temperaturi extreme de scazute. In estul Statelor Unite precum si in vestul mijlociu temperaturile au scazut mult, dar, vantul puternic  face ca valorile resimtite sa ajunga chiar si pana la -30 de grade. Vremea extrem de rece din zona a dus la inghetul partial al cascadei, care a imbracat o „mantie” de gheata.

Singurul moment cand apa din Niagara a incetat sa mai curga a fost in anul 1848, din cauza unui inghet puternic. In ultimele zile, frigul a paralizat tot, incepand de la trafic si pana la activitatile obisnuite. In Washington, unde mercurul a scazut pana la -19 grade, scolile si institutiile fie au fost inchise, fie au functionat cu intarzieri mari. Cele mai multe dintre masini au fost „ambalate” in gheata, la propriu, iar proprietarii pur si simplu nu s-au mai putut apropia de ele.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In Georgia, frigul a creat adevarate opere de arta.  O fantana dintr-un parc s-a transformat intr-o sculptura de gheata dupa ce apa a inghetat de jur imprejurul ei.

In tot acest „peisaj”  de gheata si in ciuda temperaturilor care iti paralizeaza si respiratia daca stai prea mult afara, o doamna a gasit ca vremea este numai buna de petrecuta in aer liber, cu o carte.

 

Taguri: