Americanii, INGRIJORATI de schimbul de REPLICI ACIDE dintre presedintele Traian Basescu si vicepremierul rus, Dmitri Rogozin

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 09 oct 2020, 13:25

Vin americanii! Vicepresedintele SUA, Joe Biden si seful Pentagonului vor vizita oficial tara noastra. Asta dupa ce, Traian Basescu si premierul Victor Ponta au discutat fata in fata cu numarul doi din ierarhia CIA.

Totul in contextul schimbului de replici acide dintre vicepremierul rus si presedintele Romaniei.

Ma intreb cate pahare a dat pe gat Basescu pentru a-si face curaj sa inchida spatiul aerian pentru avionul nostru ” scrie oficialul rus, intr-un mesaj postat pe Twitter. Reactia vine la declaratia de ieri a presedintelui Romaniei. Tot ieri, Traian Basescu i-a transmis oficialului de la Moscova ca „ Trebuie sa aflam cata vodca a consumat Rogozin inainte sa faca aceste declaratii.

E o declaratie lipsita total de respect fata de un alt stat, fata de orice altceva ce nu reprezinta Mama Rusia ”.

Schimbul de replici acide a inceput sambata, cand avionul in care se afla Dmitri Rogozin nu a primit drept de survol deasupra Romaniei si Ucrainei. De altfel, Rogozin a acuzat Romania ca nu i-a permis avionului sau, la solicitarea Statelor Unite, sa se intoarca la Moscova prin spatiul aerian romanesc, in drum dinspre regiunea separatista moldoveana, Transnistria, unde a participat la parada militara organizata de Ziua Victoriei asupra nazistilor.


##VIDEO111896##

Imediat dupa decizia Romaniei de a-i inchide spatiul aerian, Rogozin a scris pe Twitter ca „ Data viitoare voi zbura la bordul unui bombardier de tip Tu-160 ”. In contextul situatiei din Ucraina, presedintele Traian Basescu a confirmat public vizita vicepresedinteui american Joe Biden in Romania.

Nu a precizat o data exacta, dar a mentionat ca si seful Pentagonului, Chuck Hagel, va veni la noi.

Seful statului si premierul Victor Ponta au discutat astazi separat desspre evolutia din regiune si cu Avril D. Haines, adjuncta directorului Agentiei Centrale de Informatii a Statelor Unite.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.