Amplasarea benzinariei sau a unui magazin se regaseste in pretul produselor! Iata cum alegi magazinele cu preturile cele mai bune

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:06

Aflam din rubrica „Cat te costa?” cum facem economii la cele mai frecvente cumparaturi.

Economisim sau scoatem mai mult din buzunar? Atunci cand vine vorba de carburanti, preturile difera chiar daca benzinaria poarta acelasi nume. Totul tine de zona.

Dupa ridicarea interdictiilor, Iranul va contribui cu noi cantitati de petrol la excesul de pe piata, asa ca pretul ar trebui sa scada si mai mult, dar realitatea romaneasca e alta. Preturile scad peste tot in lume: in Austria, cu 20 la suta in ultimul an, in Rusia cu 11 la suta iar in Romania, pregatiti-va, o scadere de numai 3,74 la suta in ultimul an.

Sunt cifrele oficiale ale Comisiei Europene.

Cand vine vorba de casele de schimb, este util sa verificati cursul in mai multe locuri, apoi sa luati decizia de a cumpara sau de a vinde.

Cele mai mari diferente le descoperim la pretul oferit de patronii caselor de schimb pentru a cumpara un euro. De asemenea, cititi cu atentie cursul, mai ales cand dupa virgula sunt mai multe cifre: unitati, zecimale, sute.

Toate conteaza. Diferentele sunt de nivel de cativa bani pentru fiecare euro, dar la o rata de 500 de euro, luna de luna, diferenta nu mai este  neglijabila.

V-am demonstrate deja, intr-o alta editie „Cat te costa” cum un cos minim, din aceleasi 5 produse poate costa cu 5 lei mai mult sau mai putin. Am comparat atunci preturile din 5 hipermarketuri.

Cel mai mare buget pentru mancare este alocat de bucuresteni si de cei din Ilfov: 684 de lei pe luna, pe fiecare gospodarie in parte.

La polul opus este Oltenia: numai 375 de lei. Alegand cu atentie piata sau magazinul de unde facem cumparaturile, mai putem economisi din aceste valori. Din vara, producatorii de alimente anunta scumpiri de pana la 30 la suta.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Taxa pe ambalaje este motivul atat de discutat

in presa in ultimele zile. Din o suta de ambalaje, numai 3 ar fi reciclate in tara noastra. Iar Uniunea Europeana ne trage de urechi. Daca Ministerul Mediului nu cade la pace cu producatorii, de platit o vom face tot noi, consumatorii.

Pana la urmatoarea editie „Cat te costa?”, nu uitati regula de aur: aveti mare grija de banii dumneavoastra!

 

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.