Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală la Transylvania Open. Sportiva își propune să devină cap de serie la Roland Garros

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 08 feb 2024, 13:47

Ana Bogdan s-a calificat la Transylvania Open

Sursa: Ana Bogdan Facebook

Ana Bogdan, clasată pe locul 65 în clasamentul mondial WTA și cap de serie numărul 8 la Transylvania Open, a reușit să se califice în sferturile de finală ale turneului, învingând-o pe rusoaica Erika Andreeva, numărul 112 mondial, cu scorul de 6-4, 6-4, într-o partidă care a durat o oră și 48 de minute.

În urma acestei victorii, Bogdan și-a consolidat poziția în ierarhia provizorie WTA, urcând până pe locul 60. Performanța notabilă din turneu îi oferă o șansă de a avansa și mai mult în clasament în cazul unei prestații impresionante în continuare.

Ana Bogdan s-a calificat la Transylvania Open

În sferturile de finală, Ana Bogdan o va întâlni pe olandeza Arantxa Rus, clasată pe locul 45 în lume.

Deși Rus reprezintă o provocare considerabilă, Bogdan nu este străină de succes împotriva ei, având trei victorii în cele trei partide directe disputate anterior.

„Pe de o parte da, dar sincer îţi spun, nu mă gândesc la acest lucru (n.r. dacă o ajută la mental cele trei victorii consecutive cu Rus), Aşa cum nu mă gândesc că am trei victorii în faţa ei, aşa nu mă gândesc că am urcat nu ştiu câte locuri în clasament, pentru că acela vine în urma muncii pe care o depun, în fiecare zi, alături de oamenii cu care lucrez şi

în urma disciplinei pe care o am în fiecare zi şi a dorinţei de a fi mai bună pe zi ce trece. La fel şi în acest meci care urmează, sunt lucruri pe care îmi doresc să le fac şi să mă focusez pe ele şi ştiu că dacă le fac bine şi am o atitudine bună, am gânduri pozitive, îmi controlez bine stările, pe care le-am avut şi astăzi, ştiu că pot să înving,”
 a
spus Ana Bogdan.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Ana Bogdan își setează obiective ambițioase pentru restul sezonului

Într-o conferință de presă, Ana Bogdan și-a exprimat obiectivul ambițios pentru restul sezonului. Sportiva româncă își propune să devină cap de serie la Roland Garros, unul dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Această poziție privilegiată este rezervată primelor 32 de jucătoare din clasamentul WTA, conferindu-le un statut de favorite în competiție.

Citește și: ”Ne împlinește pe toate trei” Cum și-a surprins Victor Cornea iubita, după revenirea din Australia. Andreea Bălan a postat totul pe o rețea de socializare

„Nu îmi setez aşa obiectivele (n.r. poziţia pe care ar vrea să termine sezonul), pentru că mi le fac pe o perioadă mai scurtă, pe şase luni.

În primul rând, mi-aş dori să reuşesc să pot să fiu favorită la Roland Garros. Este de muncă până atunci. Ştiu că dacă sunt consistentă şi sunt determinată şi sunt disciplinată, atunci pot să ating acest obiectiv"  a spus Ana Bogdan, conform primasport.ro.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?