ANA BRUMĂ: „NU SUNT ADEPTA UNEI RUTINE DE SKINCARE ÎNCĂRCATE. CLIENTELE VOR FI TENTATE SĂ SARĂ PAŞI!” ABSOLVENTA CELEI MAI RENUMITE ACADEMII DE BEAUTY DIN LUME, SFATURI DE PREŢ

Author: Diana Tilă

Orice problemă a pielii are rezolvare, cu tratamentul adecvat şi cu multă răbdare! Este crezul care a dus-o pe Ana Brumă în topul celor mai căutaţi experţi din ţară, atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului. Specializată în proceduri inovatoare de înfrumuseţare, absolventă a celebrei Phi Academy și om de business, Ana Brumă le ajută pe tinere să renunţe la pudre şi fonduri de ten, prin obţinerea unei pieli care, pur şi simplu, nu mai are nevoie de cosmetizări! Crede în transparenţă şi nu se sfieşte să le arate celor care o urmăresc în mediul online că vindecarea cere timp, chiar și atunci când vorbim despre tratamente moderne.

Din dragoste pentru inovații, Anamaria Brumă a fondat Aesthetics LAB, centrul unde luxul unui SPA se îmbină cu precizia unei clinici. Și tot pentru că adoră inovațiile, pasionata de frumos revigorează piața de skincare din România prin trei branduri de top, pe care se pregătește să le aducă, în premieră, în acest an, în țara noastră. Despre ele, dar și despre succesul împletit cu frumusețe, ne-a povestit experta într-un interviu exclusiv.

Mereu v-a plăcut frumosul! Ați trecut de la amenajări interioare și design, la tratamente care ne fac bine nu doar fizic, ci și psihic, căci cu toții iubim un ten curat și un trup tonifiat. Cum a fost această trecere și ce v-a indicat că trebuie să faceți o schimbare în carieră?

Ani întregi m-am ocupat de copiii mei şi de business. Pe mine, împreună cu toate gândurile şi dorinţele, m-am pus pe locul doi, pentru că, din păcate, atunci când ordinea priorităţilor este incorect făcută, 24 de ore nu mai sunt suficiente. La începutul anului trecut s-a întâmplat declicul, în momentul în care m-am confruntat cu probleme de sănătate mai grave. Atunci am înţeles că e momentul să devin cel mai important om pentru mine însămi, drept care, am închis definitiv capitolul amenajărilor interioare, mi-am reluat specializările pe partea de frumuseţe şi am hotărât să-mi deschid propria clinică. Am realizat atunci că în momentul în care munca îţi este şi pasiune, nu mai simţi în absolut nicio zi că lucrezi! 

Tocmai pentru că proveniți dintr-un alt domeniu, cum ați reușit să adunați echipa de specialiști pe care o aveți astăzi?

Ştiţi cum se spune că astrele se aliniază, dacă ceva îţi este pus deoparte? Exact aşa s-a întâmplat şi în cazul meu. Ca totul să se contureze fix aşa cum este astăzi, chiar nu a trebuit să mă stresez, deşi inaugurarea clinicii a avut loc cu doar câteva zile înainte să o nasc pe fetiţa mea. Ce este al tău, va veni întotdeauna la tine, atât timp cât rămâi focusat. Nu trebuie să fugim după absolut nimic în viaţă, pentru că privind doar detaliile, riscăm să pierdem esenţialul şi să nu ne mai bucurăm de lucrurile importante care ne vin în cale.

Ce presupune deschiderea propriei clinici și, mai ales, păstrarea renumelui său, pe o piață atât de competitivă cum este cea a frumuseții?

Poţi fi cel mai bun tehnician, dacă nu ai cunoştinţele de management necesare, nu vei reuşi să fii revelant mult timp. Reclama este extrem de importantă ca să îţi faci numele cunoscut. Apoi este important ca ceea ce ai promis, să şi realizezi. Din păcate, nu pot să nu remarc faptul că multe reclame sunt exagerate, iar un client nu are cum să îşi dea seama de acest lucru, decât după mai multe vizite, în urma cărora, cel mai probabil, va rămâne cu un gust amar. Noi, cei care rămânem transparenţi, ducem apoi multă muncă de convingere, pentru a-i recâştiga încrederea clientului în ce spunem şi facem. Cert este că nu ai cum să nu rămâi în joc, atâta vreme cât asiguri servicii de top, oferi preţuri corecte, te ocupi de marketing în mod optim şi asiguri calitatea şi igiena necesare şi absolut obligatorii.

Cum a fost 2022 pentru clinica dumneavoastră?

2022 a demarat mai bine decât mă aşteptam şi s-a încheiat în aceeaşi notă. Suntem în continuă creştere, iar acest lucru mă motivează ca şi pe mai departe să am grijă la serviciile oferite prin intermediul clinicii. Îmi doresc să fim alegerea numărul unu a doamnelor, domnişoarelor şi domnilor interesaţi de propria imagine şi de starea de bine.

Aveți planuri mari și pentru acest an! Urmează să revigorați peisajul de skincare din România, printr-un nou pas ambițios! Despre ce este vorba?

Îmi place să evoluez, tocmai de aceea îmi creez constant planuri şi mai mari, şi mai îndrăzneţe. Din start am ales produse calitative, nu doar pentru că am auzit că sunt astfel, ci şi pentru că le-am testat eu însămi. Aşa am pornit şi următorul pas în cariera mea: am luat în portofoliu, în exclusivitate pentru România, trei brand-uri internaţionale cu vechime de zeci de ani, deţinute de medici. Este vorba despre Essel, Methode Brigitte Kettner şi Bioesthe. De ce trei, vă întrebaţi? Pentru că acoperă mai multe zone de interes: unul dintre ele este despre produse adresate medicilor dermatologi, esteticienilor şi tehnicienilor, altul este despre produse care pot fi utilizate acasă şi de către cosmeticieni, iar cel de-al treilea reprezintă gama de lux a produselor Home Use şi Cosmetică.

Planificați să lansați și un site, unde doritorii vor putea fi ghidați  în mod virtual să aleagă produsele potrivite. Cum se va desfășura, mai exact, totul?

Cei care doresc experienţa obişnuită de achiziţie, adică să îşi aleagă singuri produsele potrivite, vor primi puţin ajutor: filtrele din site vor reuşi să le ofere exact ceea ce caută. Cumpărătorii care vor să treacă la următorul nivel însă vor avea posibilitatea să ne trimită un mesaj privat, cu poze şi descrieri ale problemelor cu care se confruntă. Echipa va veni cu recomandări personalizate, pentru rezultate cât mai bune, obţinute printr-o rutină adecvată de skincare, urmată la domiciliu.

Ce înseamnă îngrijirea facială astăzi, în era aparatelor moderne?

În orice eră ne-am afla, un lucru este cert: îngrijirea facială constă, înainte de toate, în curăţarea tenului de două ori pe zi acasă. Această îngrijire va fi completată, măcar o dată la două luni, de cea profesională, realizată la clinică. Este foarte important ca oamenii să înţeleagă faptul că la domiciliu trebuie şi putem să întreţinem rezultatele obţinute în urma tratamentelor profesionale.

Care sunt cele mai solicitate tratamente astăzi, printre românce?

În clipa de faţă, clientele solicită pachetele pentru tratarea acneei, urmate de cele de prevenire a problemelor tenului şi de tratare a ridurilor. Pachetele personalizate la care apelăm conţin diverse combinaţii între tratamente de curăţare, Microneedling, Plasma Pen şi peeling-uri. În vreme ce Plasma Pen şi peeling-urile pot fi făcute în sezonul rece, atunci când profităm la maximum de potenţialul lor, tratamentele de curățare şi Microneedling-ul pot fi realizate pe tot parcursul anului. Care credeți că sunt cei mai importanți pași pe care îi putem urma, ca să avem o piele radiantă și să o menținem astfel?

Totul începe de la o consultaţie iniţială şi de la o analiză atentă a tenului. În urma acestor paşi, putem stabili cu exactitate şi ce nevoi are pielea. Niciodată nu executăm tratamente faciale doar pentru că le cere clienta. Ceea ce funcţionează în cazul unei persoane nu este musai să funcţioneze şi în cazul nostru! Rezultatele optime sunt cele care asigură satisfacţia clientei, iar acest lucru ne aduce şi nouă împlinirea căutată, în acord cu munca depusă.

Ce le transmiteți tinerelor care speră să obțină, peste noapte, rezultatele dorite atunci când vine vorba despre o piele frumoasă?

Din păcate, bagheta magică nu a fost inventată. Rezultatele se obţin în timp, în funcţie de ten şi de problemele cu care ne confruntăm. În plus, odată obţinute, este foarte important să menţinem aceste rezultate, prin urmarea unei rutine simple de îngrijire acasă. Nu sunt adepta unei rutine de skincare la domiciliu care să fie formată din multe produse, pentru că ştiu că timpul este limitat, iar clientele vor fi tentate să sară paşi. De asemenea, odată ce reuşim să tratăm anumite probleme, şi vizitele la clinică se vor împuţina, rezumându-se, în anumite cazuri, doar la proceduri de întreţinere. Ce nu ar trebui să lipsească din ritualul de îngrijire al tenului tânăr? Dar atunci când am trecut de prima tinerețe?

Atunci când vorbim despre tenul tânăr, trebuie să avem mare grijă, deoarece tot mai mulţi adolescenţi şi chiar persoane peste vârsta de 20 de ani sunt afectate de acnee. Fiecare om este unic, deci trebuie tratat ca atare, cu responsabilitate și cu produse diferite, pentru rezultatele potrivite.

Pentru tenurile care au trecut de prima tinereţe este esenţială o rutină de prevenţie, altfel, ridurile se vor instala în timp, moment în care se ridică întrebarea: Ce putem face ca să le ştergem?! De şters, nu le putem şterge, pentru că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, precum sună. Protocolul de tratare a liniilor de pe ten necesită timp, răbdare şi perseverenţă.

Vă invităm să fiţi la curent cu toate detaliile din universul Anei Brumă accesând pagina oficială de Instagram a salonului Aesthetics Lab, acolo unde găsiţi lista completă de servicii: https://instagram.com/aestheticslab.ro?igshid=YmMyMTA2M2Y=