ANAF cercetează nunțile de lux! Autoritățile țintesc sumele nejustificate obținute din daruri

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 08 mai 2024, 01:50

Nunțile de lux ale politicienilor generează suspiciuni ANAF-ului

Sursa: Pexels.com

Politicienii sunt luați în vizor de către cei de la ANAF, deoarece nunțile din ce în ce mai fastuoase ale acestora au început să dea de bănuit. Astfel, ANAf își propune să confiște jumătate din banii nejustificați de la evenimentele de proporții.

Se spune că, de mulți ani, nunțile și botezurile reprezintă o modalitate prin care oamenii politici albesc banii negri sau prin care afaceriștii mușamalizează șpăgile sub formă de dar.

Citește și:   Se interzice muzica la nunți! Unde se va introduce măsura. Patronii sălilor de evenimente sunt revoltați

Nunta lui George Simion este cercetată de către ANAF

În vara anului trecut, George Simion a avut peste 20.000 de invitați la nunta sa. Ulterior evenimentului, el a făcut publică și declarația de avere, dar și darul de nuntă care însuma, în total, 400.000 de euro.

Însă, acesta nu a apucat să se bucure prea mult, deoarece aceste semnalmente l-au făcut să fie luat în vizor de către ANAF.

Astfel, autoritățile au desfășurat controale în ceea ce privește nunta, produsele pentru eveniment și cutia de donații care a făcut furori la petrecere. De asemenea, afirmațiile contradictorii despre contul gestionat de Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni au făcut ANAF-ul să intensifice verificările.

Există speculații precum că ar mai exista și un dosar la DNA pe numele lui George Simion, pe lângă ancheta desfășurată de ANAF. Însă politicianul susține faptul că acestea sunt doar niște metode prin care se dorește sabotarea campaniei electorale, deoarece partidul AUR ar avea mari șanse să crească în sondaje la alegerile care se

vor desfășura anul viitor, chiar și la cele prezidențiale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Însă Liviu Dragnea intensifică zvonurile conform cărora AUR este partidul generalilor.

Acesta susține că partidul lui George Simion, ca și USR, ar fi fost întemeiat de către fostul șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea.

Citește și: Este George Simion un om violent? Motivul pentru care politicianul a fost caracterizat ca fiind foarte impulsiv: „Când văd o nedreptate sunt un tip mai coleric”

Ce politicieni mai sunt vizați

Simion nu este singurul politician care a avut o nuntă de proporții.

Anul trecut, și Ionuț Stroe a organizat o nuntă la care au participat peste 500 de oaspeți. Acesta a fost ministru, iar acum este purtător de cuvânt al partidului PNL. El s-a căsătorit cu fata vitregă a lui Marcel Vela, fostul ministru de interne.

Chiar dacă, pe vremea pandemiei, Ionuț Stroe s-a cununat civil într-un cadru restrâns, pe litoralul grecesc, acesta și-a luat revanșa la cununia religioasă, pe care a sărbătorit-o printr-o petrecere fastuoasă, la care fostul ministru a avut invitați de soi.

Nunta a avut loc în Caransebeș, într-un local de lux, iar în urma acesteia, mirii s-au bucurat de un dar de 250.000 de euro.

Chiar dacă nu este implicată în manevre politice legate de nunți, și Diana Șoșoacă este un alt politician predispus problemelor. Luna trecută, soțul ei a fost condamnat la 180 de zile de închisoare cu suspendare. De asemenea, după scandalul foarte vehiculat cu jurnaliștii de la Rai, pe motivul că soțul senatoarei a agresat un om al legii, acesta trebuie să plătească, acum, cheltuieli de judecată în valoare de 2.500 de lei, pentru ultraj, dar și 180.000 de lei către stat.

Cu toate acestea, decizia nu s-a definitivat și, în mod sigur, soțul Dianei va ataca respectiva decizie. Însă, este posibil ca Diana Șoșoacă să mai aibă parte și de alte surprize, în legătură cu vizitele la ambasada Rusiei, datorii la stat, din vremea pandemiei, și nu multe altele.

Citește și: Dușmanii Dianei Șoșoacă au întrecut măsura! Motivul pentru care mama ei a avut de suferit din cauza celor care îi voiau răul senatoarei: „A fost atacată din cauza mea”

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.