Ananas toxic: promovat ca fiind un fruct exotic, ananasul devine din ce in ce mai popular si in Romania, in special datorita gustului racoritor si a aromei inconfundabile pe care o are. Pe langa aceste lucruri ananasul are si o multime de beneficii pentru organism.
Este extrem de bogat in vitamine si minerale esentiale, precum fibre, fitonutrienti, potasiu, magneziu, fier, acid folic, antioxidanti sau vitaminele C, B5, B6 si B1.
Ananas toxic- cu toate acestea, ananasul poate deveni toxic in anumite conditii, iar consumul lui este chiar nerecomandat anumitor persoane. Iata cand devine ananasul toxic.
Citeste si: Lista cu legumele si fructele cu cele mai multe pesticide
Ananas toxic: ce se intampla daca mananci prea mult ananas
Ananasul poate deveni toxic in anumite situatii. Spre exemplu, persoanele care sufera de afectiun gastrice, precum ulcer sau gastrita ar trebui sa evite consumul de ananas din cauza faptului ca este un fruct foarte acid.
Ananasul este extrem de bogat si in vitamina C, iar consumat in cantitati mari poate duce la o supradoza a acestei vitamine, care se manifesta prin dureri abdominale si arsuri stomacale.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Ananas toxic: ananasul contine si bromelaina care, in cantitati mari, poate provoca aparitia unor eruptii cutanate, varsaturi sau diaree.
Studiile realizate de University of Maryland Medical Center au demonstrat si ca bromelaina poate interactiona cu anumite medicamente. Astfel daca urmati anumite tratamente ar trebui sa fiti atenti la cantitatea de ananas pe care o consumati zilnic.Citeste si: A luat un smoc de frunze de ananas si le-a infipt intr-un ghiveci plin cu pamant. Uite ce a crescut in vas!
Cum alegi ananasul din magazin?
Exista mai multe semne care iti pot indica daca ananasul pe care l-ai cumparat sau pe care urmeaza sa il cumperi este sau nu copt. In primul rand strange un pic ananasul in mana; daca simti ca este usor moale, inseamna ca este copt. Daca este foarte tare inseamna ca este crud.
Al doilea lucru pe care trebuie sa il verifici este mirosul.
Miroase ananasul in partea de jos, cea opusa frunzelor; daca simti o aroma dulce si fructata inseamna ca ananasul este copt, bun de mancat. Daca in schimb simti un iz de otet inseamna ca ananasul este pe punctul de a se strica. Un alt semn la care ar trebui sa te uiti este culoarea. Daca observi ca pe suprafata ananasului sunt pete portocalii nu il cumpara, ananasul este vechi si este pe punctul de a se strica.Citeste si: Alimente interzise în sarcină. Ce nu au voie să mănânce gravidele
Ananas toxic: este sau nu sanatoasa conserva de ananas?
Pe piata se mai gaseste si ananas conservat, care este un produs extrem de popular. Trebuie sa stiti ca ananasul la conserva are un aport caloric mai mare decat al fructului proaspat, deoarece are zahar adaugat.
In plus ananasul conservat nu contine bromelina, care se pierde in urma tratamentului termic aplicat fructului.