Ancheta dezvăluie detalii șocante despre moartea lui Sorin Nazîru: Nereguli grave care au condus la închiderea piscinei din județul Buzău

Autor: Andrei Costanda

Piscina unde Sorin Nazîru s-ar fi infectat cu o bacterie a fost închisă

Sursa: Facebook / Sorin Florin

O anchetă recentă a Protecției Consumatorilor a descoperit grave nereguli la piscina unde Sorin Nazîru, un fost fotbalist de 16 ani, ar fi contractat o bacterie fatală, conducând la închiderea imediată a acesteia.

Cazul tragic al morții lui Sorin Nazîru, fostul junior de la Dinamo, a stârnit un val de îngrijorare și revoltă în comunitatea locală și în rândul autorităților. După ce adolescentul de 16 ani a murit subit din cauza meningitei și septicemiei, la doar câteva zile după ce a frecventat o piscină din Râmnicu Sărat, au fost demarate mai multe anchete de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Protecția Consumatorilor (CJPC) din Buzău.

Ce au descoperit autoritățile la piscina unde a fost Sorin Nazîru

Controlul efectuat de autorități la piscina suspectată de a fi sursa infecției a scos la iveală o serie de nereguli grave. În primul rând, apa din piscină era murdară, prezentând mai multe pete verzi cauzate de alge.

„Echipa de comisari a constatat faptul că unitatea nu deține buletin de analize fizico-chimice și microbiologice, până la data prezentului control, și de asemenea nu deține un registru în care să fie menționate rezultatele buletinelor de analiză la

apă, concentrațiile clorului rezidual liber, valorile pH-ului, temperatura apei, periodicitatea de primenire a apei, fapt care trebuie efectuat zilnic cu schimbarea a 1/3 din volumul apei, dezinfecția bazinului, substanțele dezinfectante utilizate. De asemenea, în regulamentul afișat la locație nu este menționat numărul de persoane care se pot afla în piscină, acesta fiind stabilit prin proiectul de construire a piscinei. Apa din incintă nu era limpede, la data și ora controlului, putând fi observate pe pereții laterali o dungă verde, iar pe fundul piscinei, pe alocuri pete verzi, acestea fiind formate ca urmare a dezvoltării algelor în apa din piscină”
,
se arată în comunicatul de presă emis de Protecția Consumatorilor, conform Observatornews.ro.

Citește și: Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Citește și: Tentativă de omor în București: Un adolescent de 15 ani și-a înjunghiat colegul în urma unui conflict spontan

Piscina a fost închisă de ANPC

După aceste descoperiri alarmante, piscina a fost închisă imediat. Însă problemele nu se limitau doar la calitatea apei. Controlul a fost extins și la unitatea de alimentație publică asociată piscinei, unde agenții de la Protecția Consumatorilor au găsit produse nesigure, care nu aveau inscripționat termenul de valabilitate.

„Controlul a fost extins și la unitatea de alimentație publică, unde au fost constatate mai multe nereguli: utilizarea de produse și servicii nesigure, prin folosirea unor produse alimentare pentru care nu se putea stabili data procesării și încadrarea în data limită de consum. Utilizarea unui mijloc de cântărire neomologat și neverificat metrologic. Ca urmare, comisarii din cadrul CJPC Buzău au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 35.000

lei și 1 avertisment, pentru folosirea cântarului neomologat, și, totodată, au dispus oprirea temporară a activității de prestări servicii pentru piscină până la remedierea tuturor deficiențelor”, a mai transmis Protecția Consumatorilor.

Moartea lui Sorin Nazîru a fost un șoc pentru comunitatea din Râmnicu Sărat. Autoritățile continuă să investigheze cazul pentru a se asigura că astfel de tragedii nu se vor repeta și pentru a îmbunătăți standardele de siguranță și igienă în locurile publice.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.