Procurorii militari au preluat cercetarile, dupa ce Parchetul Curtii de Apel din Alba Iulia si-a declinat competenta. Exista, insa, suspiciuni de vinovatie la nivel inalt.
Cine este vinovat de operatiunea nereusita de recuperare a victimelor accidentului din Apuseni? O intrebare la care se cauta inca un raspuns. Pana acum, si-au dat demisiile din functii ministrul de interne, Radu Stroe, seful Romatsa si adjunctul acestuia, dar si seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.
Intre timp, procurorii au audiat 28 de persoane din randurile ISU si ale Jandarmeriei, localnicii, padurarii care au participat la cautari si victimele. Numai ca procurorii sustin ca trebuie audiate si alte persoane care au calitatea de militari, motiv pentru care si-au declinat competenta.
In plus, ar trebui sa dea explicatii si cei care au facut parte din celulele de criza, mai spun procurorii, care precizeaza ca printre cei vizati sunt si ministri.
In fine, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, crede ca afirmatia potrivit careia STS ar fi transmis coordonate eronate despre localizarea epavei este doar o speculatie. Autoritatile continua, insa, seria de anchete care ar putea sa faca lumina in cazul tragediei din Apuseni cand un avion s-a prabusit in munti.
Pilotul Adrian Iovan si Aura Ion, studenta la medicina au murit din cauza frigului, potrivit legistilor. Ceilalti 5 pasageri au supravietuit. 4 dintre ei au fost externati, iar in spital a ramas doar copilotul, care a suferit rani mai grave. In urma accidentului din 20 ianuarie, victimele au fost gasite dupa aproximativ 6 ore. Cei care le-au localizat au fost niste padurari, nu salvatorii specializati din structurile de interventie ale statului.
##VIDEO101450##
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii