Ancheta în cazul bebelușului care a murit după ce s-a înecat în apa de la cristelniță la botez. Ies noi detalii la iveală

Author: Lavinia Medrea

Ies noi detalii la iveală

Sursa: PixaBay

Ies noi detalii la iveală în cazul bebelușului din Suceava, care a murit imediat după botez, în urmă cu doi ani, după ce s-a înecat cu apa din cristelniță.

Raportul legiștilor din București este în contradictoriu cu expertiza medicilor din Suceava, care au spus că micuțul ar fi murit din cauza unei pneumonii. Preotul care l-a botezat pe copil este cercetat pentru omor din culpă și încă are dreptul să slujească. Arhiepiscopia aşteaptă verdictul instanţei pentru a iniția măsuri.

Noi detalii legate de ancheta bebelușului mort după ce a fost botezat 

În ianuarie 2021, Iustin, un băiețel născut prematur, se chinuia să respire după ce preotul l-a botezat și l-a scos din cristelniță. În timp ce i-a acoperit gura, părintele l-a băgat în apă de trei ori, timp în care micuțul se agita și părea că se îneacă. Bunica băiatului a alertat pe toată lumea văzând că nepotul ei nu mai respiră bine, ulterior bebelușul ajungând în stop cardio-respirator la spital.

La doar șase săptămâni, Iustin a murit. 

„Preotul a încercat să ia legătura cu mine la trei săptămâni de la incident, propunându-mi să ajungem la o înţelegere”, a declarat tatăl copilului.

Citește și: O fată în vârstă de 13 ani, din Bistrița, a fost găsită înghețată, într-o pădure, după ce a fugit de frica mamei. Minora a fost dată dispărută de mătușa ei

Se pare că în ciuda faptului că bebelușul urla și se zbătea, preotul continua să îl bage în apă, ca parte a ritualului de botez. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

După trei luni de la incident, doi medici legiști din Suceava au scris în raport că cel mic a murit din cauza unei pneumonii, și nu din cauză că s-ar fi înecat.

Părinții au solicitat expertiză și din Capitală: „Doamnele doctor au vrut să muşamalizeze acest dosar. Deşi copilului i-a ieşit sânge pe nas după ce a leşinat, nu se discută nimic despre vreo hemoragie internă”, a declarat tatăl micuțului.

La doi ani de la tragedie, trei medici legiști din București spun, în raportul lor, contradictoriu cu raportul medicilor din Suceava, că Iustin a murit violent, inhalând minim 100 de mililitri de apă.

Medicii suceveni se abțin de la comentarii legate de expertiza medicilor bucureșteni, conform unei asistente.

Citește și: Cine este fetița de 10 ani care a murit intoxicată cu fum sau monoxid de carbon. Trupul ei a fost găsit în baie

„Acest raport arată clar că preotul este vinovat de moartea copilului şi contrazice raportul de expertiză de la Suceava”, mai spune tatăl lui Iustin. 

Preotul care l-a înecat pe bebeluș și-a continuat activitatea

Preotul vinovat a fost suspendat trei luni de la dreptul de a sluji, în 2021. Imediat după ce primul raport IML a arătat că ar fi nevinovat, și-a reluat activitatea.

„Părintele Alexandru Mzarache este în continuare slujitor. Până nu este o decizie finală, nu putem să aplicăm o sancţiune”, a declarat Alexandru Flavian Sava, de la Arhiepiscopia Sucevei. „Părintele Alexandru Mazarache este nevinovat, nu are nicio culpă. Decesul bebeluşului nu are legătură cu botezul”, spune Balațchi Marcel, avocatul preotului.