Ancheta in dosarul colectiv ia amploare. Pomperii care ar fi controlat clubul  inainte de tragedie au fost adusi sub escorta la DNA

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 00:59

Ei au fost nevoiti sa explice de ce nu au vazut si nu au sesizat problemele care au dus la nenoricirea de acum noua zile.

Antonia Radu si Petrica George Matei sunt angajatii ISU. Ei aveau misiunea de a prevenit producerea unor astfel de nenorociri. Insa actele de la dosar arata ca acestia ar fi venit in control si le-ar fi recomandat administratorilor doar sa acopere o gaura din perete.

„Cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca S.C.

Colectiv Club S.R.L. Bucuresti desfasura activittai specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.”(comunicat DNA)
Asa ca procurorii au decis retinerea lor pentru 24 de ore, urmand ca maine sa fie dusi la instanta cu propunere de arestare preventiva.


Intre timp, la politia capitalei a fost audiat ca martor Corneliu Ionescu, Seful Politiei Locale a Sectorului 4. Pana in acest moment, sunt 9 arestati in acest dosar.
Printre cei noua se numara si primarul Sectorului 4 care a incercat sa-si mentina libertatea prin invocarea starii de sanatate precare. Fara success, insa!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Maine, la Tribunalul Bucuresti cei trei actionari ai clubului Colectiv arestati si ei de saptamana trecuta cer judecatorilor sa fie eliberati.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.