Anchetă internă în cadrul Poliției Galați. O autospecială a lovit un bărbat de 55 de ani pe trecerea de pietoni: „Am cerut de n ori limitatoare de viteză”

Autor: Andrei Costanda

Un bărbat de 55 de ani a fost accidentat grav de o autospecială a poliției

Sursa: Știrile ProTV

Un polițist aflat în timpul serviciului a lovit un bărbat de 55 de ani pe o trecere de pietoni periculoasă din comuna Cudalbi, Galați, accidentul declanșând o anchetă penală și ridicând semne de întrebare asupra siguranței rutiere din zonă.

O anchetă a fost demarată în cadrul Poliției din Galați după ce un agent aflat în timpul serviciului a lovit violent un pieton de 55 de ani pe o trecere de pietoni.

Pieton lovit de un polițist pe trecerea de pietoni

Incidentul s-a produs în comuna Cudalbi, pe o trecere de pietoni marcată cu roșu, semnalizând că zona este deosebit de periculoasă.

Victima, un bărbat de 55 de ani, s-a asigurat înainte de a traversa, dar a fost lovită de autospeciala poliției care venea cu viteză dintr-o curbă.

Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere, înregistrările arătând cum mașina poliției intră în curbă cu viteză și lovește pietonul pe trecerea de pietoni. Potrivit declarațiilor, agentul aflat la volan nu a observat pietonul la timp și nu a mai reușit să frâneze.

De menționat că polițiștii nu se aflau în misiune în momentul accidentului, astfel că autospeciala circula fără semnalele acustice și luminoase pornite, ceea ce ar fi putut atrage atenția pietonului asupra pericolului iminent.

„Polițistul care conducea autospeciala se afla în timpul serviciului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, însă rezultatul a fost zero. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Felicia Tudoran, purtător de cuvânt al IPJ Galați.

Imediat după accident, pietonul grav rănit a fost transportat de urgență la Spitalul de Urgență din Galați cu un elicopter. În timpul zborului, starea pacientului s-a înrăutățit, acesta intrând în stop cardio-respirator, forțând elicopterul să aterizeze de urgență pe stadionul din localitatea Smârdan.

„Pe timpul zborului, pacientul a intrat în stop cardio-respirator, fiind necesară aterizarea de urgență pe stadionul din localitatea Smârdan”, a declarat Daniel Mânea, locotenent colonel.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Citește și: Lovitură de proporții pe piața transferurilor în tabăra celor de la Real Madrid! „Los Blancos” a mai transferat un star după Kylian Mbappe

Citește și: A cucerit publicul cu rolul jucat magistral în serialul „O dragoste”! Nu o să-ți vină să crezi cine este actrița din imagine

Bărbatul lovit se afla în stare de ebrietate

La destinație, pacientul a fost internat direct la secția de Terapie Intensivă, fiind intubat și ventilat mecanic. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Galați, Ionuț Băneșanu, a declarat că prognosticul rămâne rezervat, dar pacientul are șanse mari de supraviețuire.

Din primele informații, se pare că bărbatul lovit consumase alcool înainte de a încerca să traverseze strada. Localnicii au confirmat că trecerea de pietoni unde s-a produs accidentul este un adevărat pericol public, solicitând de nenumărate ori primăriei să instaleze limitatoare de viteză pentru a preveni astfel de tragedii.

„Foarte periculoasă! Am cerut de n ori primăriei să se facă limitatoare de viteză. Se circulă într-un hal fără de hal”, a declarat un localnic revoltat.

Agentul implicat în accident și-a pierdut dreptul de a conduce până la finalizarea anchetei penale. Incidentul ridică întrebări serioase despre siguranța rutieră în zona respectivă și eficiența măsurilor de prevenire a accidentelor pe trecerile de pietoni periculoase. Autoritățile sunt sub presiune să răspundă preocupărilor comunității și să ia măsuri rapide pentru a preveni alte incidente similare.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.