Mai exact, documentul relevă că în declarații au fost specificate de șapte ori mai puține panouri decât cele instalate efectiv. Potrivit probelor adunate în cadrul dosarului, Cornel Dinicu ar fi achiziționat 150 de panouri fotovoltaice de la un prieten din Suedia, plătind pentru acestea suma de 15.000 de euro.
Cornel Dinicu ar fi declarat ilegal panourile și ar fi mințit furnizorul de electricitate
Concret, în documente erau declarate de șapte ori mai puține panouri.
Ulterior, panourile au fost aduse în România, iar o firmă din București a fost angajată pentru montarea acestora la pensiune. În momentul contractării serviciilor, firma respectivă ar fi insistat asupra încheierii unui contract în care să fie specificat numărul exact de panouri, însă Dinicu ar fi refuzat această cerință, conform acuzațiilor procurorilor.
În încercarea de a acoperi această omisiune în acte, firma de montaj a inclus în contabilitate cele 150 de panouri, deși numărul real ar fi fost mult mai mare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Ce riscă acum patronul de la Ferma Dacilor
Următorul pas în presupusa fraudă ar fi fost demersul lui Dinicu la furnizorul de electricitate, care l-ar fi atenționat că are dreptul să dețină doar 23 de panouri pentru instalația sa. Ca răspuns, patronul pensiunii s-ar fi întors la firma de montaj și ar fi solicitat documente doar pentru cele 23 de panouri. Surprinzător, în actele pensiunii nu figurează firma din București, ci una din Timiș, care, la rândul ei, neagă orice implicare contractuală cu Dinicu, conform anchetatorilor.
În legătură cu aceste presupuse fapte, procurorii au deschis cercetări pentru uz de fals și fals în declarații. Azi, la Judecătoria Ploiești, se va lua decizia privind eliberarea patronului "Ferma Dacilor" în cadrul acestui dosar complex.