Anchetă la Spitalul Pantelimon. Rudele pacienților care au murit fac declarații cutremurătoare: „A fost ultima oară când am vorbit cu el. Ceva s-a întâmplat” Procurorii cercetează încă 5 decese suspecte din aprilie

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 aug 2024, 12:23

Pacient mort la Spitalul Pantelimon după ce un injectomat a fost scos din priză

 

Sursa: Pixabay

Ancheta continuă la Spitalul Sf. Pantelimon, după decesele suspecte înregistrate în ultimele luni. Procurorii au în vizor încă 5 morți suspecte din luna aprilie, iar rudele pacienților decedați fac mărturii cutremurătoare.

Ancheta la Spitalul Sfântul Pantelimon continuă. Rudele pacienților decedați aduc la suprafață ultimele conversații cu cei dragi lor, aflați pe patul de moarte, dar fără ca ei să știe. Întrebările rămân fără răspuns, în timp ce procurorii cercetează încă 5 morţi suspecte din aprilie.

Mai multe nereguli ies la iveală. Un injectomat a fost scos din priză și a dus la moartea unui pacient

Șefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon a fost din nou chemată la audieri miercuri, după aproape șase ore petrecute în biroul procurorilor.

În paralel, managerul spitalului a făcut o dezvăluire cutremurătoare: un pacient din secția ATI a decedat după ce injectomatul la care era conectat a fost deconectat din priză, fără a se cunoaște încă cine a făcut acest gest și de ce.

„Din păcate nu a anunţat nici medicul de gardă ATI, nici medicul de pe chirurgie care are atribuţii de director medical. Orice era, nu e în regulă.

Eu am dat ce am la Juridic, mai departe Juridicul să se ocupe",
spune Răzvan Jitianu, managerul Spitalului Sf Pantelimon, conform Observator.

Doctorița Florina Pompilian, șefa secției ATI, este un martor cheie în ancheta procurorilor, numele ei fiind menționat de mai multe ori în conversațiile înregistrate dintre subalterni. O discuție importantă este cea între directoarea de îngrijiri medicale, cea care a sesizat Parchetul, și asistenta care a raportat neregulile.

Stenograme:

Stamatoiu Camelia: Doamne Ferește! Așa ceva!!! Dar asta, doctorița Pompilian știe de chestia asta?

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

Grătianu Ancuţa: Nu știu dacă știe, dar nu cred. Ce ea nu s-a întrebat câți morți au fost, nu cred. Eu nu cred că ele discută între medici ca să elibereze în terapie ca să vină alții, mi-e imposibil să cred.

(...)

Grătianu Ancuţa: Și Pompilian îi spusese că, domne, dacă te cheamă să spui că nu știi nimic.

Păi cum să spun că nu știu nimic, din moment ce te cheamă undeva.

Repercusiunile acestor anchete se resimt puternic în spital, pacienții refuzând internarea sau cerând să fie transferați la alte unități medicale din București.

Un bărbat a murit la doar o zi după ce a ajuns la spitalul Pantelimon pe picioarele lui

De asemenea, rudele pacienților au raportat nereguli prin intermediul platformei Fii Observator, unele dintre ele mărturisind că membrii familiilor lor au decedat la scurt timp după ce au fost internați în spitalul Pantelimon.

Un caz șocant este cel al unei femei care susține că tatăl ei a murit la o zi după ce a fost internat, deși intrase pe picioarele lui în spital.

„Seara, la 18:16 am vorbit cu el ultima dată și mi-a spus că e mai binișor, dar nu mai poate vorbi. Și atunci a fost ultima oară când am vorbit cu el. Acum, ultima dată, înainte să survină decesul, a fost internat o singură zi. Mă gândesc că și el a avut nevoie, în mare parte, de aceeași substanță. Sau ceva s-a întâmplat", povesteşte fiica pacientului.