Anchetatorii au rascolit casa copilotului care a prabusit intentionat aeronava Germanwings. Cauta indicii care sa-i ajute sa gaseasca o explicatie

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:07

Intre timp companiile aeriene cauta solutii pentru a nu mai exista situatia in care in cabina pilotilor sa ramana o singura persoana.

Politistii germani au scotocit casa in care copilotul zborului Germanwings locuia cu parintii sai. Au luat tot ce ii poate ajuta in ancheta: calculatorul, saci plini cu documente si cutii. Linistea orasului german Montabaur a fost spulberata de masinile anchetatorilor care au ajuns la casa copilotului Andreas Lubitz, in varsta de 27 de ani.

Pe langa lucrurile scoase in saci si cutii, politistii au ridicat din casa si un individ pe care l-au acoperit cu o geaca de camerele jurnalistilor.

Nu se stie deocamdata ce motivatie a avut copilotul pentru a face un asemenea gest criminal. Nici vecinilor acestuia nu le vine sa creada o astfel de varianta.

Copilotul Andres Lubitz avea 630 de ore de zbor la activ, fata de cele 6 mii ale pilotului care a incercat sa sparga usa cabinei. Potrivit unor surse din domeniul securitatii, citate de Bild, pilotul aeronavei ar fi incercat sa sparga usa cu un topor.

Oficialii Germanwings spun ca o astfel de unealta face parte din echipamentul de securitate al unui Airbus A320.

Alte detalii despre viata persoanala a copilotului ies la iveala in presa germana. Bild scrie ca Andreas traversase o „criza in relatia” cu prietena sa cu cateva saptamani inainte de accident si probabil se straduia sa faca fata despartirii de aceasta. In plus, Andreas Lubitz „ A suferit de epuizare profesionala si depresie in anul 2009 ”, dupa cum spune mama unei foste colege de liceu a copilotului in presa germana.

##VIDEO135116##

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Intre timp, in Alpii francezi, operatiunile de cautare sunt in plina desfasurare. Ministerul de Interne a dat publicitatii cateva imagini surprinse in Valea Mortii. Autoritatile scotocesc fiecare centimetru patrat de munte pe o suprafata de aproape doua hectare.

Niciun coltisor nu scapa necercetat. Francezii muta bolovanii din loc si sapa chiar si pe sub ei pentru a nu pierde vreun indiciu important.

Locul arata infiorator! Versanti intregi sunt plini de resturi ale aeronavei care s-au imprastiat peste tot. Operatiunea de identificare a victimelor va fi, insa, una cu adevarat dificila. Cele mai multe vor fi supuse testelor ADN.

Ipoteza socanta ca avionul Germanwings a fost prabusit intentionat determina autoritatile aviatice sa revizuiasca procedurile de securitate care pana acum s-au concentrat pe scenarii de a contracara un eventual atac terorist.

Expertii spun ca ar trebui sa exista o a treia persoana in echipaj care sa intre in carlinga in momentul in care unul dintre piloti trebuie sa iasa afara.

Drept urmare, companii aeriene din mai multe tari au anuntat deja ca isi schimba normele de securitate pentru ca in orice moment sa existe doi membri ai echipajului in carlinga.

 

 


Bianca Mândru și-a îngrijorat fanii după le-a dezvăluit că niște bărbați au intrat în casa ei, când ea era plecată. Ce s-a întâmplat, de fapt?