Anchetatorii incendiului de la restaurantul Beirut, din Constanta, acuzati de atitudine delasatoare. Niciun rezultat, la 2 ani de la moartea tinerelor

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 19 sep 2020, 20:40

Ancheta privind interventia pompierilor pare sa inainteze mult prea lent.

"Spre durerea, uimirea, revolta si uimirea noastra domnul procuror a cautat dosarul, a sters praful de pe el, venit de 7 luni... Ne-a spus ca e un dosar complex si sa vada ce poata sa faca, nu s-a aupucat pentru ca are alte prioritatï", au marturisit rudele victimelor.

Dosarul a ajuns pe masa Parchetului Militar anul trecut, insa de atunci rudele spun ca s-a pus praful pe hartii.

Cand mama Nicoletei Cengher a intrebat de ce n-a inceput audierea martorilor, procurorul ar fi invocat probleme personale:

Replica dansului a fost: ce sa zic, vine Pastele, o sa ma si internez, apoi o sa incep sa audiez dar sunt multi martori.

De acelasi comportament s-ar fi lovit si rudele Mihaelei Tuca, dansatoarea care a fost gasita decedata, in bratele Nicoletei Cengher. Familia tinerei acuza ca procurorul le-ar tine partea pompierilor militari chiar daca inca nu au fost audiati martori:

Despre pompieri mi-a zis ca cel care trebuia sa intre nu a

intrat ca i-a fost frica..nu va dati si voi seama ca i-a fost frica?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Contactat telefonic, procurorul Lazar Claudiu, care instrumenteaza cazul pompierilor nu a dorit sa fie inregistrat, dar si-a dat acordul sa fie citat:

Lazar Cladiu: "Nu am audiat niciun martor, pentru

ca sunt niste chestiuni premergatoare audierii. Sunt multe acte de studiat, sunt mai multe provleme, nu e chiar atat de simplu.(...) Se munceste in cauza. Mai dureaza ceva(...) Primii martori vor fi audiati spre sfarsitul lunii mai sau iunie... Eu am niste probleme de sanatate si trebuie sa fac niste investigatii medicale."

In celalalt dosar, in care inculpati pentru moartea celor 3 fete sunt George Karam si mai multe societati comerciale, procesul merge mai departe la Judecatoria Constanta.

Urmatorul termen este pe 20 mai.