Anders Breivik, autorul masacrului din Oslo, a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:59

Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a fost declarat vinovat, vineri, pentru uciderea a 77 de persoane.

Judecatorii au decis condamnarea lui la 21 de ani de inchisoare. Tribunalul din Oslo l-a declarat in unanimitate pe extremistul de dreapta, in vârstă de 33 de ani, responsabil de actele sale.

In tot acest timp acuzatul, imbracat intr-un costum negru, camasa alba si cravata gri, a ascultat verdictul cu zambetul pe buze, dupa ce a efectuat salutul extremei drepte la intrarea in tribunal.

La 22 iulie 2011, Breivik a ucis 77 de persoane, dintre care opt intr-un atentat cu bomba comis impotriva sediului Guvernului din Oslo, apoi alte 69, in principal adolescenti, intr-un atac armat pe insula Utoeya,
unde se desfasura o tabara de vara a tinerilor laburisti.

Problema cea mai controversata a procesului sau, desfasurat in perioada 16 aprilie-22 iunie, a fost sanatatea sa mintala. O prima expertiza psihiatrica a conchis ca acesta este iresponsabil din punct de vedere penal, in timp ce a doua a afirmat ca este sanatos din punct de vedere mintal.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.