Andreea Mantea la un pas de căsătorie

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 18:43

Mâine, 4 iunie, de la ora 20:30, Andreea Mantea şi Gabriel Coveseanu vă invită la premiera emisiunii "Nuntă cu surprize”, cel mai efervescent show al verii. Andreea Mantea, părtaşă la prima nuntă în judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost întâmpinată cu braţele deschise de naşi şi de miri şi, după tradiţiile locului, cu multă palincă.

Andreea a participat alături de rude la împodobirea căruţei care trebuia să îi aducă pe naşii din partea miresei. Localnicii spun că, cu cât este mai încărcată căruţa care îi aduce pe naşi, cu atât le va fi mai bine mirilor. Căruţa a fost împodobită cu brazi care înseamnă tinereţe iar florile, cu cât erau mai multe cu atât norocul va fi mai mare pentru proaspeţii însurăţei. Tot după obiceiurile locului, calul trebuie să fie cât mai împodobit (cu ciucuraşi de diferite culori, fundiţe etc.)
astfel că asta înseamnă cât de prosperi vor fi în căsnicie mirii.

Naşii au copleşit-o pe Andreea cu tradiţionalele mâncăruri şi băuturi menite a fi servite la nuntă, tocmai pentru a-şi manifesta bucuria deplină pentru fericitul eveniment şi pentru a-i mulţumi vedetei că a acceptat invitaţia la nuntă.

Andreea Mantea a fost învăţată de către naşi cum să împletească şi să împodobească coama şi coada calului, a suit pe cal în drum sper casa miresei şi, chiar dacă i-a fost greu, a ciocnit şi a băut palincă cu toţi nuntaşii, după obiceiul locului.


Chiar de la prima nuntă la care a participat Andreea a avut parte de peţitori şi de cereri în căsătorie de la holteii din sat. Din păcate pentru doritori, Andreea a refuzat toate cererile în căsătorie chiar dacă fiecare aspirant venea şi îi oferea nu numai o viaţă liniştită alături de el dar şi o avere impresionantă formată din vite, cai, multe hectare de pământ, o gospodărie înstărită şi multe altele.


"Nunta de la Bistriţa a fost una cu totul şi cu totul deosebită prin bogăţia tradiţiilor şi frumuseţea portului popular. Nu credeam că mai sunt zone în România în care tradiţiile să fie respectate întocmai şi în care să văd miri şi nuntaşii îmbrăcaţi în straie tradiţionale de sărbătoare. Mi-a plăcut foarte mult nunta şi oamenii au fost foarte primitori şi iubitori. Am fost foarte surprinsă când am fost cerută în căsătorie de către un tânăr de la nuntă.
Din păcate nu e momentul acum să mă gândesc la căsătorie." a declarat Andreea Mantea.

"Nuntă cu surprize” este un reality cu nunţi adevărate, în care protagoniştii sunt naşii şi nu mirii. Vă invităm să urmăriţi cele mai frumoase tradiţii de nuntă din diferite zone ale ţării, alături de Andreea Mantea şi Gabriel Coveseanu, din 4 iunie, în fiecare sâmbătă de la ora 20.30, în emisiunea "Nuntă cu surprize”, la Kanal D.

 

Taguri: