Andreea Raicu, o carieră de succes clădită cu propriile forțe. Ce studii are fosta prezentatoare TV?

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 27 ian 2024, 03:55

Andreea Raicu a devenit cunoscută în România după ce a câștigat locul 1 la finala națională „Elite Model Look” și premiul „Best Elegance”.

Sursa: https://www.facebook.com/AndreeaRaicu.ro

Andreea Raicu a devenit cunoscută în România după ce a câștigat locul 1 la finala națională „Elite Model Look” și premiul „Best Elegance” „Elite Model Look” organizată la Seul.

Andreea Raicu este o cunoscută vedetă de televiziune din România, care a devenit celebră grație carierei sale în modeling.

Cine este Andreea Raicu?

Andreea Raicu s-a născut pe 18 iulie 1977, în București și este o vedetă de televiziune din România. A debutat ca model, câștigând câteva importante concursuri de modelling apoi a intrat în televiziune unde s-a consacrat prezentând emisiuni importante de divertisment ca Big Brother și Megastar.

Despre ea, Andreea spune că a fost un copil dorit, iar părinții săi s-au bucur de fiecare moment petrecut alături de ea, dar cea care a crescut-o a fost bunica ei pe care a iubit-o enorm.

Citește și: Andreea Raicu, invitată duminică, de la ora 22:30, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

“Mama, fiind stewardesa, era destul de mult plecată, iar bunica și mătușile mă luau cu ele peste tot: mă duceau în parc, la mare, la munte.

În fiecare an mergeam măcar o lună la casa de vacanță a uneia dintre mătuși, undeva la țară, într-un loc idilic unde mă simțeam ca într-o poveste. La noi acasă petreceam Sărbătorile, am niște amintiri extraordinare din acea vreme. Se strângea toată familia, eram foarte uniți și îmi dau seama că fiecare dintre oamenii dragi care m-au înconjurat în copilărie a lăsat asupra mea o amprentă importantă. Îmi lipsea foarte mult mama, care călătorea mult, dar pe măsură ce creșteam, am înțeles că asta e meseria ei… O vedeam în fiecare zi dar pentru scurt timp fiindcă pleca dimineața și venea
seara. Apoi erau și perioadele în care se afla în călătorii mai lungi, de o săptămână sau chiar o lună, atunci îmi lipsea îngrozitor de tare, dar încerca să suplinească lipsa trimițându-mi prin colege tot felul de lucruri frumoase din locurile unde se afla.”a povestit Andreea Raicu.

Tatăl său și-a dorit foarte mult un băiat, așa că aceasta s-a comportat ca atare. Îi plăcea să se urce în copac, să sară garduri și nu suporta să poarte rochițe atunci când merge în vizite.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ce studii are Andreea Raicu și cum a debutat în televiziune?

Andreea Raicu a studiat la Liceul Economic "Virgil Madgearu", iar  apoi s-a reprofilat şi a absolvit Facultatea de Limbi Străine, din cadrul Universității Bucureşti. A câştigat câteva competiții importante din acest domeniu, apoi a fost cooptată în proiecte majore de televiziune, precum Big Brother sau Megastar.

În 1996, Andreea Raicu avea să câștige concursurile Elite Model Look şi Best Elegance, iar un an mai târziu ajungea prezentatoare în Pro TV. A prezentat emisiunile „Ora 7, Bună dimineaţa” în perioada 1996-1997 şi în 2000 ajungea la Prima TV, acolo unde a moderat diverse emisiuni precum Reuniune de clasă, Stil şi etc.

Citește și: Mihai Mărgineanu, duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai” 

„Cel mai important moment din viața mea a fost atunci când Adrian Sârbu, după ce m-a văzut în mai multe prezentări Janine, m-a chemat să dau o probă cu Andi Moisescu pentru emisiunea matinală Ora 7, Bună Dimineața! Pentru prima dată, a trebuit să fac o alegere pentru că am luat proba, dar simultan mi s-au oferit contracte importante de modelling în Londra și Tokyo. A fost o alegere destul de grea: pe de o parte prietenii mă sfătuiau să aleg modellingul pentru că se câștiga foarte bine, iar cariera de model mă tenta, îmi plăcea să călătoresc, dar pe de altă parte m-am gândit că televiziunea îmi oferă posibilitatea de a face cu adevărat o carieră de lungă durată. Am ales cea de-a doua variantă și nu am avut nici un regret, niciodată, deși a urmat o perioadă extrem de grea. M-am simțit aruncată direct în ringul cu lei, dicția era singura pregătire pe care o făcusem pentru această nouă meserie și au urmat șase luni fantastice, în care am învățat practic, bazele a ceea ce era, de fapt, televiziunea. Am avut norocul să lucrez cu o echipă minunată condusă de Andi Moisescu și cu toate că mi-am schimbat complet stilul de viață – mă trezeam la 4.30 dimineața, mă culcam foarte devreme, nu mai ieșeam cu prietenii decât foarte rar – mi-a plăcut mult.„ a mai povestit Andreea Raicu.

Sursă: andreearaicu.ro