Andrei Botoaca, Giubi, de la “Exatlon”: “Nimeni nu-mi dadea vreo sansa …”

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 06 sep 2020, 18:20

Andrei Botoaca, sau Giubi cum il alinta coechipierii sai, este cu siguranta unul dintre cei mai buni concurenti, al celui de-al treilea sezon "Exatlon", avand o evolutie constanta in cele aproape cinci luni de cand face parte din echipa Faimosilor.

Originar din Buzau, campionul la enduro cross, acum in varsta de 24 de ani, a fost un rasfatat in copilarie, fiind extrem de apropiat de parintii sai. De altfel, pasiunea pentru motoare o mosteneste de la tatal sau, un impatimit al plimbarilor pe doua roti. Putini stiu insa ca, in copilarie, pe Andrei il ingrozeau zgomotele produse de motociclete.

"Copilaria mi-am petrecut-o inconjurat de motociclete si cand eram mic, pe la 4-5 ani, nimeni nu imi dadea vreo sansa ca ma voi urca, vreodata, pe una, pentru ca plangeam doar cand o auzeam. 

Tatal meu a facut motocross pana in 2000, a fost pilot profesionist. De cand m-am nascut pana in 2000, am mers la cursele lui, cu mama", declara, inainte de a pleca in Dominicana, Giubi.

 

Competitiv, ambitios si foarte concentrat pe traseele "Exatlon", Andrei Botoaca isi aminteste perfect momentul cand a decis sa aleaga o cariera in acest domeniu sportiv, unde a reusit sa faca performanta.

"Aveam 6-7 ani si facusem o poza cu toate medaliile pe care le avea tata prin casa; mi le-am pus de gat pe toate, cupele le tineam in mana, si mama facea poza. Cand m-a vazut tata mi-a spus, in gluma, sa-mi fac poze cu medaliile si trofeele mele, si asta a fost un moment cheie", rememoreaza sportivul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Daca partea masculina a familiei impartaseste aceeasi pasiune, nu acelasi lucru se poate spune si despre mama campionului, cea care la fiecare competitie a fost nevoita sa-si infranga emotiile si sa fie puternica pentru fiul sau. Giubi isi aminteste ca la inceputul carierei sale, cea care i-a dat viata nu avea puterea sa vina sa-l vada in competitie, fiind mai emotiva, dar, cu timpul, motocicleta a devenit un liant al familiei, oferindu-le tuturor amintiri frumoase.

"Acum iesim mult impreuna cu motoarele. Tata merge cu mama pe o motocicleta si eu singur pe a mea. Ne place sa mergem prin padure, sau sa evadam impreuna, in weekenduri", spune Andrei Botoaca. Faimosul spune ca, daca ar fi sa le dedice parintilor sai o medalie din palmares, aceea ar fi medalia de argint obtinuta in 2015, la International Six Days Enduro din Slovacia.

"E cel mai de pret premiu pe care l-am castigat!", spune Giubi.

Daca va ajunge Andrei Botoaca in finala “Exatlon”, care se va difuza in data de 9 iunie, puteti afla urmarind show-ul fenomen, difuzat in fiecare sambata si duminica, de la ora 20.00, la Kanal D.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.