Andrei Placinta va fi rejudecat?

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:51

Parchetul cere rejudecarea cazului Andrei Placinta pe motiv ca fiul senatoarei nu a fost prezent in vara la judecarea Apelului. Andrei Placinta a fost azi in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. El a contestat pedeapsa de şase ani de închisoare cu executare primită de la Curtea de Apel Bucureşti pentru tentativă de omor.

Parchetul cere rejudecarea cazului Andrei Placinta pe motiv ca fiul senatoarei nu a fost prezent, in vara, la judecarea Apelului. Andrei Placinta a fost azi in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Fiul fostului senator Sorina Placinta a contestat pedeapsa de sase ani de inchisoare cu executare primita de la Curtea de Apel Bucuresti pentru tentativa de omor.

Andrei Placinta a fost trimis in judecata in 2011 de procurori care il acuza de tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, in legatura cu un incident petrecut pe 6
decembrie 2010. In seara acelei zile, pe strada Berzei din Capitala, fiul senatoarei se afla impreuna cu prietena sa si in urma unei certe violente, barbatul a lovit-o. Un trecator care a intervenit in scandal pentru a o apara pe fata de violentele lui Placinta a fost ranit, fiul senatoarei trecand pur si simplu cu masina peste acesta.

Andrei Razvan Placinta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile in 8 decembrie 2010, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, fiind eliberat in 6 ianuarie 2011.


Prin decizia Curtii de Apel Bucuresti, lui Andrei Placinta i-au fost ridicate o serie de drepturi civile, printre care si acela de a nu da examen pentru obtinerea permisului auto si de a nu conduce vreun vehicul timp de trei ani dupa executarea pedepsei principale.