Concurenţa a fost mare pentru posturile scoase la concurs de Poliţia Animalelor. Peste 4.300 de persoane s-au înscris pentru pozițiile vacante din cadrul Serviciului pentru Protecția Animalelor. Competiția a fost cea mai mare pentru posturile de agent de poliţie, unde au fost 23 de candidaţi pe un loc. Pe posturi de ofiţer vor fi și încadrați 86 de medici veterinari.
Serviciul pentru Protectia Animalelor face angajări
În condiţiile în care poliţiştii constau deja, prin lege, comportamentele abuzive faţă de animele, înființarea acestei structuri a ridicat semne de întrebare. Astfel, 86 de medici veterinari vor fi încadraţi pe funcţii de ofiţeri de poliţie, prin transfer, potrivit Mediafax.
”Să spunem că ei angajează acum un medic veterinar, o să-l facă comisar şef, nu subinspector, nu o ia de la zero. E o problemă pentru că se creează o stare de disconfort în rândul celorlalţi, care practic au luat-o treaptă cu treaptă şi au urcat profesional.
Câte posturi au fost scoase la concurs
Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti –Serviciul pentru Protecția Animalelor a lansat un concurs pentru ocuparea a unui număr de trei posturi vacante de ofițer de poliție și șase posturi vacante de agent de poliție. Pentru exament s-au încadrat persoanele cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale.
Înscrierea s-au realizat în perioada 18-28.12.2020
(pe data de 28.12.2020 doar până la orele 16:00), online.Condiţiile de participare la concursul de angajare pentru Poliția Animalelor în 2021
Potrivite site-ului Direcției de Comunicații și Tehnologia Informației din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pot participa la concurs/examen, candidaţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
- să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
- să cunoască limba română, scris şi vorbit;
- să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
- să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (aptitudinea/ inaptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu, exclusiv pentru candidatul declarat ”admis”).
- să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
- să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului.
Studii pentru posturile de ofițer de poliție
Studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul dintre următoarele domenii/domenii de știință, artă şi cultură/profile/specializări/specialități:
- Zootehnie;
- Psihologie;
- Drept/științe juridice;
- Științe economice/economic (toate specializările);
- Calculatoare/informatică/informatică aplicată.
sau
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Studii superioare de licență, ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna) absolvite cu diplomă de licență într-unul dintre următoarele domenii fundamentale de știință, artă şi cultură/domenii fundamentale de ierarhizare/ramuri de știință/domenii de licență:
- Științe sociale (doar domeniul de studii universitare de licență/specializarea drept) sau științe juridice;
- Științe economice (toate specializările);
- Științe inginerești (doar domeniul de studii universitare de licenţă zootehnie) sau ştiinţe agricole şi silvice (doar domeniul de studii universitare de licenţă zootehnie);
- Ştiinţe sociale (doar domeniul de studii universitare de licenţă/specializarea psihologie) sau ştiinţe sociale şi politice (doar domeniul de studii universitare de licenţă/specializarea psihologie);
- Calculatoare/Informatică/informatică aplicată.
Citeste si: Scandal in Politia Romana! Ofiteri cu functii de conducere, acuzati de legaturi cu mafia lemnului!
Studii pentru posturile de agent de poliție
- studii medii, absolvite cu diplomă de bacalaureat.
- să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;
- să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
- să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
- să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
- să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
- să nu aibă, la încadrarea ca poliţist, calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic;
- să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ţinuta de vară (condiție ce va fi verificată cu ocazia examinării medicale, în cazul candidatului declarat ”admis”);
- dacă prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate nu dobândesc grade profesionale mai mici decât gradele militare echivalente deţinute în rezervă;
- 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției.
Citeste si: Ce studii are, de fapt, Georgiana Elisei, fosta iubită a lui Jador? Nimeni nu se aștepta la asta!
Agenții de poliţie pot participa la concurs dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
- a) este declarat «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop;
- b) nu este cercetat disciplinar sau nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare;
- c) nu este pus la dispoziţie ori suspendat din funcţie în condiţiile art. 27^21 alin. (2) sau art. 27^25 lit. a), b) şi h) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare;
- d) a obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
- e) 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției;
- f) să aibă studiile şi cunoştinţele corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, respectiv:
- Studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul dintre următoarele domenii/domenii de știință, artă şi cultură/profile/specializări/specialități:
- Zootehnie;
- Psihologie;
- Drept/științe juridice;
- Științe economice/economic (toate specializările);
- Calculatoare/informatică/informatică aplicată.
sau
- Studii superioare de licență, ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna) absolvite cu diplomă de licență într-unul dintre următoarele domenii fundamentale de știință, artă şi cultură/domenii fundamentale de ierarhizare/ramuri de știință/domenii de licență:
- Științe sociale (doar domeniul de studii universitare de licență/specializarea drept) sau științe juridice;
- Științe economice (toate specializările);
- Științe inginerești (doar domeniul de studii universitare de licenţă zootehnie) sau ştiinţe agricole şi silvice (doar domeniul de studii universitare de licenţă zootehnie);
- Ştiinţe sociale (doar domeniul de studii universitare de licenţă/specializarea psihologie) sau ştiinţe sociale şi politice (doar domeniul de studii universitare de licenţă/specializarea psihologie);
- Calculatoare/Informatică/informatică aplicată.
Nu au fost adimse derogări de la niciuna dintre condiţiile de participare la concurs prevăzute.
Probele de concurs pentru angajare în cadrul Poliției Animalelor
Concursul va consta în desfăşurarea următoarelor probe:
- Probă de evaluare a performanței fizice;
- Proba scrisă, rezolvarea unui test-grilă;
a) Proba de evaluare a performanței fizice
Evaluarea performanţei fizice are caracter eliminatoriu și se face potrivit probei, normelor şi baremelor specifice prevăzute în anexa nr. 3^1 la Ordinul O.M.A.I. nr. 140/2016.
Evaluarea performanţei fizice a candidaţilor constă în parcurgerea în întregime a traseului practic-aplicativ şi a elementelor care îl compun şi abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor, în ordinea stabilită, conform schiţei prezentate (Anexa 6).
Proba se desfăşoară numai în săli de sport. Va fi declarat "promovat" candidatul care îndeplineşte baremul minim de 3'20".
Rezultatele obţinute se aduc la cunoştinţa candidaţilor, la finalul probei, pe bază de semnătură.
Proba de evaluare a performanţei fizice este probă de concurs eliminatorie, nota la proba fizică nu va intra în calculul notei finale ca medie aritmetică cu nota la „testul grilă”, ci va fi luată în calcul, ca şi criteriu de departajare, doar în caz de egalitate între doi sau mai mulţi candidaţi la „testul grilă”, caz în care va fi declarat „admis” candidatul care a obţinut notă mai mare la proba fizică.
b) Proba scrisă
Proba scrisă, va consta într-un test scris, de tip grilă, elaborat de către Comisia de concurs din cadrul I.G.P.R., tematica şi bibliografia recomandată (Anexa nr.1), având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii şi va avea loc la data de 23.01.2021.
Numărul de subiecte va fi stabilit de Comisia de concurs. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore.
Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.
Citeste si: Margherita de la Clejani, dosar penal! Ce ilegalitate a comis