Numeroși angajatori din România au diferite pachete salariale speciale pentru angajații lor, în special în perioada sărbătorilor pascale și a Crăciunului. Paștele Ortodox și cel Catolic se apropie, iar angajații din țara noastră așteaptă cu nerăbdare sute de lei la salariu, chiar înainte de data de 20 aprilie 2025.
Angajații care primesc bonusuri de sute de lei înainte de Paște 2025
Angajatorii din România le oferă salariaților, dar și copiilor minori ai acestora, diferite bonusuri și prime cu ocazia sărbătorilor pascale.
Cea mai frecventă sumă oferită de angajatori cu ocazia sărbătorilor pascale este cuprinsă între 201 – 400 de lei, în mod special în valoare de 300 de lei. Această valoare de 300 de lei a tichetelor de Paște este scutită de impozit pe venit și de contribuțiile sociale obligatorii.
Citește și: Prime de Paște de 2.600 de lei pentru angajații români
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Datele arată că 70% dintre firmele din România oferă bonusuri speciale de Paște angajaților. Dintre cele 70% de firme, peste jumătate aleg să le ofere salariaților bonusuri financiare, în timp ce în jur de 50% dintre angajatori preferă să le ofere salariaților vouchere și tichete cadou. 40% dintre firmele din România le oferă angajaților coșuri care să cuprindă preparate tradiționale sărbătorilor pascale.
Un număr destul de mic de companii aleg să le ofere salariaților zile libere suplimentare sau tombole cu premii, potrivit newsweek.ro. Angajații din România urmează să primească bonusurile de sute de lei
începând cu data de 7 aprilie 2025, astfel încât să folosească banii înainte de Paște.Care sunt primele oferite angajaților de Paște
Deși cea mai frecventă sumă oferită angajaților este cuprinsă între 201 – 400 de lei, 17% dintre companii oferă bonusuri cuprinse între 100 și 200 de lei. 15% dintre angajatori le oferă salariaților bonusuri cuprinse între 401 – 600 de lei, în timp ce companiile mari le pot oferi angajaților și bonusuri de peste 600 sau 800 de lei.
„Angajații apreciază în mod deosebit beneficiile strict financiare, cum ar fi bonusurile sau primele în bani, fie că este vorba de bonusuri de performanță, de vacanță, de final de an sau de sărbători. Dacă însă, celelalte sunt apreciate, dar nu toate au rată de utilizare de 100%, în cazul celor în bani, rata de utilizare ajunge la 100% și sunt asociate, din perspectiva angajaților, cu salariul ”, a declarat recent Raluca Dumitra Head of Marketing în cadrul eJobs, potrivit adevarul.ro.