Angajații care vor primi 1.500 de lei în următoarele zile. Banii au fost deja virați

Author: Laura Macovei
Actualizat: 31 oct 2023, 22:01

Angajații care vor primi 1.500 de lei în următoarele zile. Cardul a fost deja alimentat

Sursa: PixaBay

Anumiți angajați vor primi în următoarele zile suma de 1.500 de lei, cardul pe care intră banii fiind deja alimentat. Despre cine este vorba?

Angajații dintr-un anumit domeniu de muncă vor primi în următoarele zile suma de 1.500 de lei. Ajutorul financiar va fi emis sub forma suportului electronic.

Angajații care beneficiază de 1.500 de lei

Angajații din domeniul învățământului sunt cei care primesc un ajutor financiar în valoare de 1.500 de lei. Potrivit Ministerului Educației, primele vor veni pe card.

Ministerul Educației a realizat demersurile legale, conform competenței, pentru acordarea primei de carieră didactică și a primei de carieră profesională, pentru a fi respectate termenele asumate prin OUG nr.

58/2023 în ceea ce privește livrarea și încărcarea cardurilor în luna octombrie 2023. De asemenea, a răspuns constant tuturor solicitărilor Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în vederea bunei desfășurări a acestui program de sprijin pentru personalul din învățământ. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a gestionat contractarea serviciilor pentru emiterea tichetelor, iar livrarea acestora a fost realizată de Compania Națională „Poșta Română” S.A ”, a transmis  Ministerul Educației  într-un comunicat.

Citește și: Noile măsuri fiscale care intră în vigoare de la 1 noiembrie 2023: Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță, impozitul pentru IT-iști și pentru bănci?

Ce este prima de carieră didactică

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Prima de carieră didactică reprezintă un efort al autorităților de a susține dezvoltarea profesională continuă a personalului didactic. 

Începând cu luna octombrie 2023, cadrele didactice și didactice auxiliare din învățământul preuniversitar și universitar de stat din România vor beneficia de o nouă măsură de sprijin financiar. Aceasta constă într-o primă de carieră didactică în valoare de 1500 de lei, acordată anual timp de patru ani, până în anul școlar 2026-2027.

Citește și: Iată care este lista domeniilor încadrate în condiții speciale. Noua lege a pensiilor ar trebui să intre în vigoare din anul 2024

Există totuși o singură condiție pentru a beneficia de această primă și anume de a fi în activitate în anul școlar 2023-2024. 

Banii care vor fi acordați într-o singură tranșă anuală vor putea fi folosiți la următoarele achiziții: 

 

  • cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;
  • cheltuieli pentru echipamente IT;
  • cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;
  • un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.