Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte gradul acestor competențe”

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 26 apr 2024, 10:33

Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere

Sursa: pexels.com

Apar trei noi tipuri de vouchere pentru angajații români. Anunțul a fost făcut de către Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Într-un efort de a răspunde nevoilor și cerințelor pieței muncii din ce în ce mai exigente, guvernul român lansează o inițiativă ambițioasă pentru îmbunătățirea competențelor angajaților. Sub conducerea ministrului Simona Bucura Oprescu, se vor introduce trei noi tipuri de vouchere. Aceste măsuri vin în sprijinul adaptării angajaților la cerințele locurilor de muncă moderne și a creșterii competitivității României pe plan internațional. Iată despre ce este vorba:

Apar trei tipuri de vouchere pentru angajații români

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că, în cursul acestui an, angajații români vor avea acces la trei categorii noi de vouchere, dedicate îmbunătățirii abilităților digitale, lingvistice și ecologice. Această inițiativă vine în contextul în care România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește gradul acestor competențe.

Cele trei tipuri noi de vouchere vor fi lansate în luna mai și vor oferi angajaților oportunitatea de a-și dezvolta competențele în domenii esențiale pentru piața muncii modernă.

Astfel, voucherele vor acoperi nevoile din ce în ce mai exigente ale pieței, pregătind angajații pentru cerințele viitoare ale locurilor de muncă.

Printre cele trei categorii de vouchere se numără cele destinate competențelor digitale, având în vedere deficitul existent în această domeniu în România. De asemenea, voucherele pentru competențe lingvistice vor oferi angajaților posibilitatea de a se adapta unui mediu de lucru tot mai competitiv, în care cunoașterea limbilor străine este o necesitate.

În plus, voucherele pentru competențe ecologice reflectă tendințele viitorului, pregătind angajații pentru locurile de muncă din sectorul verde, tot mai prezente în economia globală.

„Anul acesta vom veni cu 3 tipuri de vouchere, pentru competențe digitale fiindcă din păcate România e pe ultimele locul în UE în ceea ce privește gradul acestor competențe, pentru competențe lingvistice pentru că trăim într-un mediu din ce în ce mai competitiv, motiv pentru care nevoia de cunoaștere a limbilor străine este importantă pentru un angajat şi, nu în ultimul rând, fiindcă deja trebuie să mergem pe tendințele viitorului care sunt

de locuri de muncă verzi, să-i pregătim pe angajați pentru asta”, a declarat Simona Bucura Oprescu, potrivit capital.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”

Citește și: Apare o nouă regulă în sistemul de plată a pensiilor în România: Marcel Ciolacu „Ne dorim ca aceste excepții să devină reguli”

Pensiile românilor urmează să fie livrate înainte de Paște

Ministrul Muncii a subliniat importanța acestei inițiative pentru creșterea calității și a competitivității forței de muncă din România. De asemenea, aceasta a anunțat că pensiile românilor vor fi aduse înainte de sărbătorile pascale, conform unei Hotărâri de Guvern și unui memorandum, facilitând astfel accesul la resursele financiare necesare pentru buna funcționare a sistemului de pensii.

„Estimările noastre sunt că atât Poșta Română, cât și instituțiile bancare se vor încadra în graficul pe care l-am agreat, care, cu siguranță, situație în care toți românii vor primi pensiile înainte de Paști. Data la care le vor primi în cont este de 2-3 mai în loc de 12 mai, data pe care o aveam în convenție, iar data la care vor livra pensiile factorii poștali undeva până la 3 mai inclusiv”, a mai precizat ministrul.

Citește și: Când vor intra pensiile de Paște: Anunțul făcut de Valentin Ștefan, directorul Poștei Române

Astfel, prin aceste măsuri, se urmărește îmbunătățirea nivelului de trai al angajaților și creșterea competitivității României pe piața muncii europene și internaționale.