Angajații Twitter pleaca după ultimatumul de lucru "extrem de dur" al lui Elon Musk!

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 19 aug 2023, 01:00

Un alt exod al angajaților pare să fie în curs de desfășurare la Twitter, deoarece mulți angajați au respins condițiile lui Elon Musk de a rămâne în companie!

Sursa: PixaBay

Un alt exod al angajaților pare să fie în curs de desfășurare la Twitter, deoarece mulți angajați au respins condițiile lui Elon Musk de a rămâne în companie!

Un alt exod al angajaților pare să fie în curs de desfășurare la Twitter, deoarece mulți angajați au respins condițiile lui Elon Musk de a rămâne în companie, alegând în schimb să plece, potrivit mai multor actuali și foști angajați.

Pe măsură ce se apropia termenul limită pentru ca angajații Twitter să răspundă ultimatumului lui Elon Musk de a se angaja să lucreze într-un mod "extrem de dur" în cadrul companiei sau să plece, unii angajați au părut să indice public că au ales cea de-a doua opțiune.

Joi după-amiază, angajații Twitter au început să posteze emoji-ul de salut, care a devenit un semnal că cineva părăsește compania. Un angajat al Twitter a declarat într-un tweet că decizia de a se alătura companiei a fost "una dintre cele mai ușoare decizii luate vreodată". Decizia de a pleca astăzi a fost 100% opusă".

Între timp, un canal Slack intern al companiei a fost plin de angajați care au postat emoji-ul de salut după termenul limită de la ora 17:00 ET, indicând că au ales să nu semneze angajamentul lui Musk și să părăsească compania, au declarat angajații.

Plecare in masa!

Forța de muncă rămasă la Twitter a avut timp până joi, la ora 17.00 ET, să decidă dacă vor să facă parte din cultura pe care Musk vrea să o implementeze la compania de social media sau dacă vor demisiona efectiv, potrivit unui e-mail pe care acesta l-a trimis miercuri personalului. Un fost director executiv al Twitter care a părăsit recent compania a descris plecarea angajaților de joi ca fiind un "exod în masă".

Joi seară, în urma plecărilor, angajații rămași în companie au primit un e-mail prin care erau avertizați că birourile companiei vor fi închise temporar, iar accesul la ecusoane va fi restricționat până luni, potrivit unei copii a e-mailului obținut de la un actual angajat al Twitter. Echipa lui Musk a închis în mod similar birourile în timpul concedierilor în masă de la începutul acestei luni, din motive de siguranță și din teama aparentă că angajații care pleacă ar putea încerca să saboteze compania la plecare.

Doi angajați ai Twitter au anunțat înainte de termenul limită de joi că intenționează să respingă ultimatumul, invocând un mediu de lucru toxic pe care, spun ei, miliardarul l-a introdus. Un alt angajat al Twitter a declarat miercuri că încă mai cântăresc decizia, spunând că e-mailul de la Musk "s-a simțit ca un pumn în stomac, deoarece, indiferent de ceea ce ai simțit în legătură cu dorința de a rămâne sau de a pleca, ai fost forțat să iei o decizie și să simți că ești contra cronometru pentru a lua cea mai bună decizie pentru tine și

familia ta".

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Angajatul a adăugat: "Acele decizii sunt mai mult de 24 de ore."

Twitter 2.0?

Musk le-a spus angajaților miercuri că obiectivul său este de a construi "Twitter 2.0" și că angajaților care aleg să rămână li se va cere să se angajeze să lucreze "ore lungi la intensitate mare" și, probabil, să accepte cererea lui Musk ca angajații Twitter, care au lucrat în mare parte de la distanță,

să revină la munca la birou. Până joi la prânz, angajații încă nu aveau claritate cu privire la ce excepții de muncă la distanță vor fi acordate dacă decid să rămână, a declarat un angajat. În cursul zilei de joi, pe fondul unei aparente eforturi a conducerii de a evita să piardă prea mulți angajați în urma ultimatumului, Musk a trimis un e-mail personalului încercând să clarifice poziția sa privind munca la distanță, potrivit textului e-mailului obținut de la un angajat al Twitter care a cerut să nu fie identificat.

"În ceea ce privește munca de la distanță, tot ceea ce este necesar pentru aprobare este ca managerul tău să își asume responsabilitatea de a se asigura că ai o contribuție excelentă", a spus Musk în e-mail, adăugând că lucrătorii ar trebui să participe la întâlniri în persoană nu mai puțin de o dată pe lună. Douăzeci de minute mai târziu, Musk a trimis un e-mail de urmărire în care spunea următoarele "Cu riscul de a afirma ceea ce este evident, orice manager care susține în mod fals că cineva care îi raportează face o muncă excelentă sau că un anumit rol este esențial, fie că este la distanță sau nu, va fi scos din companie".

Decizia de a da un ultimatum a venit după ce Musk a concediat la începutul acestei luni jumătate din personalul Twitter, reducând forța de muncă la aproximativ 3.700 de angajați, și, de asemenea, ar fi redus mulți dintre angajații cu contract de muncă ai Twitter. De asemenea, el a îndepărtat conducerea sa de vârf și a dizolvat consiliul de administrație. De asemenea, Musk a concediat recent unii angajați pentru că l-au criticat în tweet-uri sau pe canalele interne Slack.

Citește și: Musk permite utilizatorilor să voteze revenirea lui Trump pe Twitter?

Citește și: Acest tânăr de 24 de ani este noul numărul unu pe YouTube! Il cunosti?

Citește și: Elon Musk apără concedierile la Twitter! Ce a spus presedintele SUA?