„Cancelarul federal dr. Angela Merkel își susține deciziile în legătură cu summitul NATO din 2008 de la București”, a declarat purtătorul de cuvânt al fostului cancelar al Germaniei.
Angela Merkel îşi asumă refuzul aderării Ucrainei la NATO și refuzul invitației lui Volodimir Zelenski în Bucha
Angela Merkel a susținut încercările internaționale de a opri războiul din Ucraina, dar nu a răspuns invitației de a veni la Bucha.
Volodimir Zelenski a transmis un mesaj dur pentru Rusia, duminică, declarând că în urma soldaților care s-au retras din Bucha și alte orașe din Ucraina au rămas sute de civili morți, oameni nevinovați care au fost uciși. Corpurile neînsuflețite ale acestora au fost abandonate pe străzi. Zone întregi sunt minate, dar chiar și unele cadavre au fost minate.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„Azi se împlinesc 14 ani de la summitul NATO de la București. Atunci a existat o șansă de a scoate Ucraina din „zona gri” din Europa de Est, să ieșim din „zona gri” dintre NATO și Rusia.
Zona gri este acea zonă în care Rusia are impresia că poate face orice, chiar și cele mai groaznice crime de război.
Aderarea Ucrainei și Georgiei la NATO în 2008 a fost refuzată de cancelarul german Angela Merkel
„Cancelarul federal dr. Angela Merkel își susține deciziile în legătură cu summitul NATO din 2008 de la București”, a declarat purtătorul de cuvânt al fostului cancelar al Germaniei.
Angela Merkel declara, atunci, că ar fi prea devreme pentru o aderare, dar că „este evident că ambele țări (Ucraina și Georgia, n. red.) au o perspectivă pentru aderare”.
„Ținând cont de atrocitățile descoperite la Bucha și în alte locuri din Ucraina, toate eforturile guvernului și ale comunității internaționale de a sta alături de Ucraina și a pune capăt barbariei și războiului Rusiei contra Ucrainei beneficiază de întreaga susținere a fostului cancelar”, a spus purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, potrivit AFP.