Ani întregi de coșmar pentu cinci fraţi din Galaţi, maltratați de proprii bunici! „Au început să dea în noi. Ne dădeau mâncare de pisici”

Autor: Diana Ghita

Cei cinci frați trăiau un adevărat calvar cu bunicii lor

Sursa: observatornews.ro

Cinci copii din Galați au fost torturați ani în șir chiar de către bunicii lor, în grija cărora se aflau. Deși au cerut ajutorul autorităților, situația în care se aflau micuții a fost ignorată timp de jumătate de an.

Cei cinci frați din Galați chinuiți de proprii bunici au fost salvați după mulți ani de chin. Cel care a realizat că lucrurile nu mai pot continua așa a fost băiatul cel mai mare, în vârstă de 16 ani, care a decis să oprească aceste abuzuri.

Cum au reușit cei cinci frați să scape din mâinile bunicilor

Fratele cel mare al familiei a decis să ia măsuri încă de acum jumătate de an, când a sesizat Protecția Copilului vizavi de faptul că el și frații lui erau maltratați și

agresați de către bunicii lor. De asemenea, tânărul a adus în prim-plan situația și altora, însă strigătul lui de ajutor nu a fost ascultat de nimeni.

„Copilul cel mare a anunțat în mod constant despre toate aceste abuzuri școala, DGASPC și poliția”, a spus Carmen Pelin, avocatul adolescentului, conform Observator.

Însă, băiatul nu s-a dat bătut, așa că a strâns dovezi.

Acesta a obținut imaginile de pe camerele de luat vederi din casă, instalate chiar de către bunici pentru a-i supraveghea pe cei cinci nepoți. După ce a făcut rost de filmări, tânărul a luat legătura cu mama, care era plecată în Spania, să lucreze, iar aceasta a intrat, imediat, pe fir cu poliția, care, în cele din urmă, a luat măsuri.

„Măi băiatule, taci din gură, minciună.

(dă cu piciorul) Mai bine să-ţi dau doi pumni şi două picioare. Nesimţitule ce eşti”, este o secvență înregistrată de camere.

Citește și: ,,Era piele şi os, acoperită de muşte. O alta plângea şi cerea apă". 7 minori și adulți au fost găsiți în subsolul unui nou azil al groazei, în Mureș

La ce chinuri au fost supuși cei cinci frați din Galați

De asemenea, adolescentul de 16 ani a povestit că el și frații lui au trecut prin niște momente înfiorătoare, întrucât bunicii lor îi supuneau unor adevărate torturi, pe baza unor motive minore.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

„Ne punea să facem curățenie, noi nefăcând tocmai cum doreau fiind copii, ne mai jucam și când a văzut că ne jucăm a început să dea în noi, cu cureaua, cu coada de la matură, cu ce se putea arunca. Am avut perioade în care arunca și cu cuțitul după mine și cu farfurii”, a dezvăluit băiatul.

Pe lângă faptul că erau foarte violenți cu cei mici, bătrânii îi tratau într-un mod execrabil, întrucât nu îi lăsau nici măcar să mănânce mâncare gătită, ci le puneau pe masă hrană pentru pisici.

Citește și: Fetiță de 9 ani din Galați, ucisă în bătaie! Principalul suspect este chiar mama ei

„Nu ne lăsa să mâncăm decât ce ne punea în farfurie. La un moment dat ne-a zis că ne dă și mâncare de pisici. Ne-a pus, dar n-am acceptat așa ceva”, a mai mărturisit fratele cel mare, conform sursei citate.

În acest caz, IPJ Galați transmite că polițiștii au deschis două dosare penale, pe numele bătrânilor, în vederea comiterii infracțiunii de violență în familie. Totodată, băiatul de 16 ani a primit un ordin de protecție, din partea autorităților, împotriva bunicii lui.

Cei 5 frați se află, acum, în grija statului, însă mama lor a demarat demersurile necesare pentru reintra în custodia copiilor și a-i lua în Spania, lângă ea.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.