Animalul care își mănâncă puii! Trăiește în curțile tuturor

Autor: Laura Macovei

Animalul care își mănâncă puii! Trăiește în curțile tuturor

Sursa: PixaBay

Animalul care își mănâncă puii. Cu siguranță nu te-ai fi gândit niciodată că un animal atât de comun în zilele noastre și îndrăgit la casele oamenilor ar putea face acest lucru. Ei bine, este cât se poate de adevărat.

Animalul care își mănâncă puii.   În mod normal, aceste animale sunt grijulii și își îngrijesc cu atenție puii. Cu toate acestea, există cazuri rare în care poate să își rănească sau să își omoare puii. Această comportare poate fi influențată de mai mulți factori. 

Animalul care își mănâncă puii

Atunci când discutăm despre animalele care își consumă propriii pui, prima dată am putea să ne gândim la reptile, insecte sau alte specii ce trăiesc în cele mai aspre medii de pe glob.

Cu toate acestea, există un animal vinovat de „canibalism” care trăiește aproape de mulți români, fără ca aceștia să fie conștienți de această comportare. Află în continuare când și de ce o pisică poate să își mănânce puii!

Pe teritoriul României există milioane de pisici, iar o proporție semnificativă dintre acestea trăiesc alături de noi, fiind considerate animale de companie.

Citește și: Animale cu simțurile cele mai dezvoltate

În contextul nașterii puilor de pisică, fiecare stăpân se confruntă cu diverse provocări ce decurg din extinderea „familiei” feline. De la costurile necesare întreținerii unui număr mai mare de animale, la aspecte precum zgomotul, spațiul disponibil, și altele. Deși momentul nașterii este unul fericit, nimeni nu poate ignora faptul că acest eveniment implică un angajament serios din partea proprietarului.

Cu toate acestea, una dintre problemele potențiale cu care ne putem confrunta este ca fie femela, fie motanul, să își consuma propriii pui!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De ce își mănâncă pisica puii

Există mai multe motive pentru care pisica și-ar putea mânca proprii puiuți:

Stresul: Pisica poate deveni stresată din cauza schimbărilor în mediul ei, intervențiilor umane excesive sau altor factori de mediu care o deranjează.

Probleme medicale: Unele probleme medicale pot afecta comportamentul pisicii. De exemplu, problemele hormonale sau afecțiunile care provoacă dureri pot determina pisica să reacționeze agresiv.

Probleme genetice sau comportamentale: Unele pisici pot avea probleme genetice sau comportamentale care le pot face să nu reacționeze normal față de puii lor.

Citește și: Studiu: Adoptarea unei pisici ca animal de companie crește riscul de schizofrenie

Un exemplu al situațiilor în care o pisică poate să își consume puii derivă din instinctul ei de supraviețuire. Fiind dotată cu un simț olfactiv extrem de eficient, pisica poate detecta puii bolnavi sau cu diferite defecte încă de la naștere. Instinctul său o împinge să acorde atenție doar puilor cu cele mai bune șanse de supraviețuire, putând chiar să îi consume pe cei care nu îndeplinesc standardele ei.

În ceea ce privește motanul, dacă acesta nu recunoaște mirosul puilor, ar putea considera că aceștia nu sunt ai săi, ajungând chiar să încerce să îi consume. Este important să fiți atenți la mediul în care se află pisica voastră în momentul nașterii, precum și la comportamentul motanului.